Alfa Romeo`dan genç şehirlilere: Alfa 147

18.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Napoli`deki Pomigliano tesislerinde üretilen Alfa 147, ön panelinde hemen dikkati çeken büyük ve karakteristik radyatör ızgarasıyla nostalji yaratıyor. Bu amaçla Alfa Romeo`nun zirvesi sayılan 1949 yılının efsane modeli Villa D`Este`nin büyük ve gösterişli ızgarası modernize edilmiş.


ALFA Romeo, genç ve çalışan kentli profilini hedefleyen Alfa 147 modelini satışa sundu. Formula 1 teknolojisini de kullanan 147`nin en büyük özelliği, dizaynında 1949 yılının çizgilerini taşıması. 147, Alfa Romeo efsanesini yaratan, altın madalyalı modeli ‘‘Villa D`Este’’nin nostaljik esintisini günümüze taşıyor.


Monaco`nun Monte Carlo kentinde dünya basın tanıtımı gerçekleştirilen Alfa 147, klasik tasarımla yeni teknolojinin ekonomik bir birleşiminden oluşuyor. Avrupa`da bir ay önce piyasaya çıkan 147, motor gücüne göre 32 milyon ile 47 milyon liret arasında satılıyor. Türkiye`de ise ilk Alfa 147`ler 2001`in başlarında Türk sürücülerle tanışacak.


Alfa Romeo`nun Türkiye temsilcisi Zeytinoğlu Motorlu Taşıtlar Satış Müdürü Banu Bakkalbaşı, 147`yi Ocak ya da Şubat 2001`de Türkiye`de satışa sunacaklarını söyledi. Bakkalbaşı, Alfa 147`nin özellikle gençler ve bayanlar için tasarlandığını belirterek, ‘‘Avrupa`da yılda 100 bin adet satması planlanan Alfa 147`nin hedef kitlesi kentli, çalışan insanlar. 147, iş kadınları, genç profesyoneller ve ruhu genç insanların arabası olacak.’’ dedi. Zeytinoğlu firması, 2001`de Türkiye`de sattığı her yüz Alfa`dan 45 tanesinin Alfa 147 modeli olmasını planlıyor. Tümü tek kapılı 147`lerin Türkiye`deki satış fiyatı ise yaklaşık 12 milyar olacak.


Alfa 147`nin 2 bin ve 1.6 motor versiyonları bulunuyor. 1.6 versiyonunda 105 beygir ve 120 beygirlik iki seçenek var. 2 bin cc`lik 147 ise 150 beygir gücünde, ABS, ASR, MSR, EBD, VCD, otomatik klima, 6 adet airbag ve radyo standart olarak bulunuyor. 1.6`da ise ABS, ASR, EBD ve diğer özellikler bulunurken, VDC obsiyonel olarak sunuluyor. 147`lerin tümünde, Formula 1`in vites sistemi olan Selespeed`i sürücülerine sunuyor. 147`nin danışma hatlı telefon ve navigatıon sistemi ise Türkiye`deki araçlarda bulunmayacak. 14 renk seçeneği bulunan Alfa 147, ayrıca 5 farklı iç dizayn rengiyle Türk sürücüsünün beğenisine sunuluyor. (HURRİYET)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.001 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.