Alkim, Potasyum Sulfat Gubresi Uretimi Icin 40 Milyondolarlik Yatirim Yapacak.

25.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Turkiye`nin onde gelen Sodyum sulfat uretisi Alkim Alkali Kimya A.S., 8.6 trilyon lira tamami odenmis sermayesinin yuzde 15`ine karsilik gelen 1.29 trilyon lira degerindeki hisse senetlerini, sabit fiyatla dunden itibaren iki gun boyunca (24-25 Subat) halka arz etmeye basladi. Alkim Yonetim Kurulu Bsakani Cihat Kora, halka arzdan elde edilecek gelirle bugune kadar Turkiye`de uretilmeyen potasyum sulfat gubresi uretmek icin yatirim yapacaklarini soyledi. 1 milyar 290 milyon adet olarak halka arz edilen hisse senetlerinin fiyati 7 bin 200 lira olarak belirlenirken, Alkim`in halka arzi Is Yatirim Menkul Degerler AS liderligindeki konsorsiyum tarafindan gerceklestirilecek. Is Yatirim Menkul Degerler liderliginde halka arz edilen Alkim Alkali Kimya AS`nin konsorsiyumunda yer alan diger sirketler ise TEB Yatirim Menkul Degerler, Ak Yatirim Menkul Degerler, Koc menkul Degerler, Es menkul degerler Yatirim AS, Kent yatirim ve Menkul Degerler AS, Hak Menkul Kiymetler AS, Sinai Yatirim Menkul Degerler AS, Yatirim Finansman Menkul Degerler AS, Kalkinma Menkul Degerler AS, Oyak Menkul Degerler As, Tekfen Menkul Kiymetler AS olarak siralaniyor. Halka arzda bireysel yatirimcilara yuzde 50 (yurtici) alim gucu yuksek bireysel yatirimcilara yuzde 25, yurtdisi ve yurtici kurumsal yatirimcilara yuzde 10, Alkim Alkali Kimya AS ve ALkim Kagit Sanayi ve Ticaret AS calisanlarina yuzde 5 oraninda tahsilat yapildigi bildirildi. Alkim Yonetim Kurulu Baskani Cihat Kora, sirketin madencilik, kimya ve kagit sektorundeki hamlelerine bir yenisini eklemek amaciyla ulkemizin tum ihtiyacinin ithalat ile sagladigi Potasyum Sulfat Gubresi`nin uretimi konusunda buyuk ve onemli biry atirimin hazirligi icinde oldugunu soyledi. Deat Sea Works Ltd. ile Turkiye`de uretilmeyen fakat ozellikle GAP projesinden sonra tuketimi hizla artan Potasyum Sulfat Gubresi`ni uretebilmek icin yeni bir kimyasal proses gelistiren Alkim`in bu proje ile yilda 150.00 ton potasyum sulfat ureterek, yarisini yurticinde tuketmeyi, kalan kismini da ihrac etmeyi planladigini aciklayan Kora, konuya yonelik sunlari soyledi: `Ulkemiz acisindan buyuk onem tasiyan bu dev tesisle ilgili Alkim`in yuruttugu fizibilite calismalari son asamasina geldi. 40 milyon dolarlik bir yatirim gerektiren bu projenin finansmanini, Alkim Alkali Kimya A.S. hisselerinin halka arzindan elde edilecek gelirle karsilamayi planliyoruz. Ote yandan 2000 yilinin ikinci yarisinda ve 2003 yilinda gerceklestirecegimiz kapasiteyi artirmaya yonelik yatirimlar ile mevcut teknolojimizi gelistirerek, maliyetleri dusurup, karliligimizi artirmayi hedefliyoruz.` (DUNYA)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.028 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.006 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.