Alti Aylik Donemde Ege Gubre Karini Yuzde 3186artirarak Basi Cekti.

19.08.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Hisse senetleri borsada islem goren sirketler bu yilin ilk alti aylik donemine iliskin bagimsiz denetimden gecmis bilancolarini acikladi. Hisse senetleri borsada islem goren 275 sirketten 14`u henuz bilancolarini borsaya bildirmedi. 1997/1998 donemine iliskin karsilastirmali donemde soz konusu sirketlerin bilancolari incelendiginde 275 sirketten 49`unun karinin bir onceki yila gore geriledigi, 167`sinin karini artirdigi, 5 sirketin zarardan kara gectigi, 20 sirketin kardan zarara gectigi, 13 sirketin ise onceki yil oldugu gibi yine zarar acikladigi belirlendi. Bu arada yeni halka acildigi icin 7 sirket sadece 1998 ilk 6 ayina iliskin bilancolarini borsaya bildirdi. Bu arada 1998 yilinin ilk alti aylik doneminde karini bir onceki yila gore en fazla artiran sirket siralamasinda Ege Gubre basi cekti. Ege Gubre 1997 yilinin ilk alti aylik doneminde 8 milyar 569 milyon lira olan karini 1998 yili es donemindey uzde 3186.22 oraninda artirarak 281 milyar 596 milyon liraya yukselterek ilk sirada yer aldi. Bu kapsamda yapilan degerlendirmede Ege Gubre`yi, karsilastirmali donemde karini yuzde 1923.02 oraninda artiran Efes Holding, yuzde 1423.26 oraninda artiran Kipa, yuzde 1295.26 oraninda yukselten Mutlu Aku, yuzde 964.30 ile de Banvit izledi. Gecen yilin ilk alti aylik doneminde kar aciklayan Akal Tekstil, Akin Tekstil, Arat Tekstil, Bati Cimento, Bekoteknik, Boyasan, Brisa, Ceytas Tekstil, Celik Halat, Ezcacibasi Ilac, Eczacibasi Yapi, Ege Profil, Ege Seramik, Emek Elektrik, eregli Demir Celik, Facto Finans, Frigo Pak, Goodyear, Gunes Sigorta, Haznedar Tugla, Istanbul Modor Piston, Karsu Tekstil, Kent Gida, Kerevitas, Kordsa, Luks Kadife, Maret, Marshall, Medya Holding, Merko Gida, Petkim, Pinar Sut, Pinar Un, Pimas, Polylen, Raks elektronik, Sabah Yayincilik, Sasa, Sifas, Sonmez Filament, Tat Konserve, Turk Demir Dokum, Tofas Otomobil Fabrikasi, Tumteks, Vakif Gayrimenkul Yatirim Ortakligi, Gorbon Isil, Intermedya, Mazhar Zorlu Holding ve Soksa`nin ise bu senede kar acikladigi ancak karinin bir onceki yila gore geriledigi goruldu. Karini bir onceki yila gore en fazla azaltan sirketler arasinda T.Demir Dokum basi cekerken bunu sirasiyla Eregli Demir Celik, Eczacibasi Ilac, Ege Seramik ve Intermedya izledi. 1997 yilinin ilk alti aylik doneminde zarar aciklayan bugun Yayincilik, CBS Boya, Konfrut Gida, Tukas ve Tupras bu sene kar aciklamasi ile dikkat cekti. Ote yandan yeni halka acildigi icin Bak Ambalaj, Kardemir, Osmanli Gayrimenkul Yatirim Ortakligi, Pastavilla, Selcuk Gida, Vakko ve Varlik Yatirim sadece bu yilin ilk alti ayina iliskin bilancolarini borsaya bildirdi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.