Altının seyri ne olacak?

05.09.2011 - 17:26 | Son Güncelleme :

Beklentiler, paranın rotasının altına ve borsalara dönmesine neden oluyor, peki...

ABD’de faizlerin uzun süre düşük kalacağı beklentileri ve <ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/altin-gold1.jpg">üçüncü para genişleme politikası uygulamasının gelebileceği beklentisi, paranın rotasının altına ve borsalara dönmesine neden oluyor.

ABD’de tarım dışı istihdamın ağustos ayında değişiklik göstermemesi ekonominin resesyona düşebileceği endişelerini artırdı.

ALTIN FİYATLARINDAKİ SON DURUMU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN...

Tarım dışı istihdam Eylül 2010’dan bu yana en kötü seviyesine çıktı. Şubat 1945’ten bu yana ilk kez tarım dışı istihdam verisi değişmiyor. Bu nedenle etkileri sert oldu. Yatırımcılar altına yöneldi. Altının ons fiyatı yüzde 2.4 artışla 1.872,80 dolara çıktı. Borsalar düşüşle tepki verdi. Tarım dışı istihdamın ağustos ayında 75.000 artması bekleniyordu. Ağustos ayında tarım dışı istihdam değişmezken işsizlik oranı da yüzde 9.1’de kaldı.

Altının seyri ne olacak?

Altın fiyatlarındaki son dalgalanmalara baktığımızda volatilitenin arttığını ancak işlem hacminin zayıfladığını görüyoruz. Bu nedenle altında aşağı yönlü dönüş başladığında bu muhtemelen düşük hacimle gerçekleşecek. ABD’de tarım dışı istihdam verisinin artmaması ikinci dip senaryolarını gündeme getiriyor. Obama yönetiminin eylül ayında yapacağı açıklamalar önemli olacak.

ABD para arz ederek ekonomiyi canlı tutmak yerine ciddi ekonomik tedbirler almaya başlarsa, altının büyük yükselişi yerini düşüşe bırakabilir. Ancak bol para dönemi devam ettiği sürece altındaki çıkış senaryoları da güçleneip eylül ortasına kadar canlılık sürebilir. Ancak sonrasında ABD’den gelecek olan veri akışı önemli olacak. Bu durumda altın almayı düşünenler bakır, platin ve gıda ürünlerine yönelebilir. Uluslararası Bakır Çalışma Grubu (ICSG) küresel talepte açık olduğunu dile getiriyor.

Fonların yükselişi

Altın fonlarındaki yükseliş altının çıkışı ile beraber yüzde 44’lere ulaştı. Güvenli liman arayışı altın fonlarına ilginin canlı kalmasına neden oluyor. Emtia fonları ile yurtdışı piyasalarda direkt yatırım yapabilen emtia ürünleri 2011 yılının en gözde yatırım araçları olmaya devam edecek. 


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.028 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.008 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.