Amerika Başkanını Buluyor

20.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Florida Yüksek Mahkemesi bugün tarafları dinledikten sonra Florida sonuçlarını onaylarsa George Bush ABD`nin yeni başkanı olacak Amerikan başkanlık seçiminde kritik gün. Bugün toplanan Florida Yüksek Mahkemesi halen Florida`nın 3 bölgesinde devam eden elle yeniden sayım sonuçlarının Florida seçim sonuçlarına dahil edilip edilmeyeceğine bugün tarafları dinledikten sonra karar verecek.

Bugün mahkemede elle sayımın devam etmesini ve çıkan oyların dahil edildikten sonra Florida sonuçlarının açıklanmasını isteyen Demokratlar ve elle sayıma karşı çıkarak sonucun bir an önce ilan edilmesini isteyen Cumhuriyetçiler birer saat konuşarak tezlerini savunacaklar.


DENİZAŞIRI OYLAR BUSH`A;

Elle sayımın sonucunun beklenmesine karar verilirse başkanın belirlenmesi bir kez daha gecikecek. Elle sayım sonucu beklenmeden Florida sonuçları tescil edilirse, henüz onaylanmamıs sonuçlara göre 930 oyla önde bulunan Cumhuriyetçi George W. Bush yeni başkan ilan edilecek. Ancak Demokratlar`ın hukuk mücadelesi sürecek. Geçen hafta, Florida Eyalet Bakanı Katherine Harris, denizaşırı oyların da sayılmasının ardından yasal sürenin dolduğu cumartesi sabahı 7 Kasım seçimlerinin sonuçlarını açıklayacağını duyurmuştu. Denizaşırı oyların 1380`i Bush`a, 750`si ise Gore`a gitmişti.


BUSH BASINDAN KAÇIYOR;

Bu sonuçlarla seçimin galibi Bush olacaktı. Ancak Eyalet Bakanı Katherine Harris`in açıklamasına saatler kala, Yüksek Mahkeme tarafları dinledikten sonra kararını vereceğini belirterek, sonuçların açıklanmasını durdurmuştu. Üyelerinin çoğunluğunu Demokratlar`ın oluşturduğu Yüksek Mahkeme`nin kararı, Gore zaman kazandı şeklinde yorumlandı. Kararı bekleyen Gore, açıklamayla birlikte evet diye çığlık attı. Başkanlığını kutlamaya hazırlanırken mahkemenin kararıyla yıkılan Bush`un yüzünde ise sinirden bir kez daha çıban çıktı. Basından kaçan Bush, o günden beri açıklamalarını yardımcıları aracılığıyla yapıyor. DIŞ HABERLER


Amerika Başkanı Bill Clinton bile hala yeni Başkan`ı seçemeyen ülkesiyle dalga geçti. Vietnam`a yaptığı üç günlük tarihi geziyi tamamlayan Bill Clinton, ziyaretini kısa tuttuğu için sitem eden Vietnam Devlet Başkanı Tran Duc Luong`u, Gitmem gerekiyor. Bakalım başkanı seçebilmişler mi? dedi. Küba lideri Fidel Castro da Amerika`daki seçim komedisini fırsat bilerek dalgasını geçmeye devam etti. İber-Amerika zirvesi için Panama`da bulunan Castro, katıldığı bir programda Neden 40 yıldır demokratik seçim yapmıyorsunuz? sorusu yöneltilince açtı ağzını yumdu gözünü: Şu an bir başkanı bile olmayan Amerika`daki sistemi mi örnek almamı istiyorsunuz? Bizim sistemimiz Amerika`dan 10 kat daha demokratiktir. Küba lideri Florida`daki kavganın sürgündeki Küba mafyasının yolsuzluklarından kaynaklandığını da sözlerine ekledi. (SABAH)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.