Anadolu Hayat, Seker Pilic Ve Nuh Cimento Bu Haftahisselerini Halka Arz Edecek.

15.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Bu hafta uc sirket hisselerini halka arz edecek. Anadolu Hayat, Seker Pilic ve Nuh Cimento bu hafta persembe gunu hisselerini halka arz etmeye hazirlaniyor. 17-18 Subat tarihlerinde Anadolu Hayat 1.000 TL Nominal degerli bir hissenin satis fiyatini 26 bin TL; Seker Pilic 1.000 TL Nominal degerli bir hisseyi 16 bin TL`den, Nuh Cimento ise 1.000 TL nominal degerli bir hisseyi 15 bin TL`den halka arz edecegini acikladi.
Anadolu Hayat`ta bir payin degeri 26 bin TL: Turkiye Is Bankasi istiraklerinden biri olan Anadolu Hayat Sigorta AS`de sahip oldugu 7.7 trilyon TL Tutarindaki hissenin 1.5 trilyon liralik bolumunu sabit fiyatla ve talep toplama yontemiyle 17-18 Subat tarihlerinde halka arz edecek. 1000 TL nominal degerli bir hissenin satis fiyati 26.000 TL olup, konsorsiyum lideri Is Yatirim Menkul Degerler olarak aciklandi. TSKB Menkul Degerler konsorsiyum es lideri olarak yer alirken yuklenici kuruluslar Turkiye sinai Kalkinma Bankasi ve Sinai Yatirim Bankasi; yuklenici araci kuruluslar da Ak Yatirim Menkul Degerler, Ziraat Yatirim Menkul Degerler, Yatirim Finansman Menkul Degerler, TEB Yatirim Menkul Degerler, Hak Menkul Kiymetler, Camis Menkul Degerler, Sinai Yatirim Menkul Degerler olarak siralandi. 1990 yilinda Is Bankasi tarafndan kurulan Anadolu Hayat, 314 trilyon TL`yi asan fonlari ile 1 milyon 400 bin sigortaliya sahip. 10 trilyon duzeyinde sermayesi bulunan sirket hayat sigortaciligi sektorunde buyuyen fonlarin yuzde 53.3`une sahip. Prim uretiminde ise sadece hayat sigortaciliginin degil tum sigorta sektorunun lideri konumunda bulunuyor.
Seker Pilic, hisseleri persembe gunu satista: Seker Pilic ve yem Sanayi Ticaret AS hisselerini persembe gununden itibaren halka arz etmeye basliyor. Sirket cikarilmis sermayesini 1 trilyon 165 milyar liradan 1 trilyon 375 milyar liraya yukseltiyor. Artirilan 210 milyar Turk Liralik sermayeyi temsil eden hisse senetleri ortaklarin ruchan haklarinin kisitlanmasi suretiyle halka arz yoluyla satilacak. Halka arz edilecek olan toplam 210 milyar TL nominal degerdeki 2. tertip B grubu hisse senetleri 17-18 Subat tarihleri arasinda iki gun sureyle halka arz yoluyla satilacak. Halka arzedilecek olan hisse senetlerinin 21 milyar TL nominal degerdeki kismin yurtici kurumsal yatirimcilara, 21 milyar TL nominal degerdeki kismin yurtdisi kurumsal yatirimcilara, 105 milyar TL nominal degerdeki kismin alim gucu yuksek yurtici bireysel yatirimcilara, 42 milyar TL nominal degerdeki kismin yurtici ireysel yatirimcilara, 21 milyar TL Nominal degerdeki kismin sirket bayii ve calisanlarina tahsis edildigi bildirildi. Maksimum satisin saglanmasi icin tahsisat oranlarinda degisiklik yapilabilecegi halka arzda sabit fiyatla talep toplama yonteminin kullanilacagi kaydedildi. Bir payin nominal degerinin ise 1.000 TL oldugu ve 16 bin TL`den satisa arzedilecegi aciklandi. Sirketin halka arzinda konsorsiyum lideri Kent Yatirim Menkul Degerler olup Konsorsiyum uyeleri Genborsa Menkul Degerler, Kalkinma Menkul Degerler, Gedik Yatirim Menkul Degerler olarak siralaniyor. Seker Pilic damizlik civciv, karma yem ve sofralik pilic uretimi ile satisi yapiyor. Balikesir Bandirma Yolu uzerinde kurulu Seker Pilic, bandirma`da 6 adet uretim tesisi, yarka (18 haftalik pilic), kesimhane ve yem fabrikasina sahip. Sirket, bir yil icerisinde hazir yemek urunlerinin uretilecegi yeni fabrikayi faaliyete gecirmeyi hedefliyor. yetkililer, yeni fabrika ile gunluk 8 bin adet kesim kapasitelerini iki katina cikaracaklarini belirtirken, `bugune kadar 50 milyon dolarlik yatirim gerceklestirdik. Bundan sonra da yatirimlarimiza devam edecegiz. Gunluk uretimimiz artik talebi karsilayamaz oldu. Bu nedenle 2000 yili icinde faaliyete gecirmeyi planladigimiz yeni fabrikamiz ile kapasitemizi iki katina cikarmayi hedefliyoruz. Zaten mevcut kapasitemiz ile Turkiye`de ilk 5 firma arasinda yer aliyoruz` dedi.
Nuh Cimento, halka arzini 18 araci kurulustan olusan konsorsiyum ile gerceklestirecek: Nuh Cimento sermaye artisi sonrasi ulasilacak 16 trliyon 690 milyar TL`lik sermayesinin yuzde 5`ini halka aciyor. 15.000 TL`den satilacak olan hisse senetleri icin 17-18 Subat tarihlerinde talep topalnacak. nuh Cimento`nun halka arzini 18 araci kurulustan olusan konsorsiyum ile gerceklestirecek. Halka arzin yuzde 35`i yurtdisindaki yatirimcilara, yuzde 65`i ise yurticindeki yatirimcilara yapilacak. Halka arzda konsorsiyum lideri Turkiye Sinai Kalkinma Bankasi olarak belirlenirken konsorsiyum diger uyeleri Is Yatirim Menkul Degerler, Global, Garanti, Demir, Eczacibasi, Vakif yatirim, Ak, Yatirim Finansman, Kent Yatirim, Iktisat, Alfa, Genborsa, Camis olarak siralaniyor. Elde edilecek gelirin tamemen muessesede kalacagi ve sirketin yeni yatirimlari ile kisa vadeli borclarinin odenmesinde kullanilacagi bildirildi.
Karsan, dunden itibaren hisselerini halka arz etmeye basladi: Kirac Sirketler Toplulugu kurulusu olan Karsan Otomotiv San.ve Ticaret ise dunden itibaren hisselerini halka arz etmeye basladi. 14-15 Subat tarihleri arasinda talep toplayacak olan sirket sabit fiyatla ve talep toplama yontemiyle satisini gerceklestirecek. Turkiye`nin ticari arac ihracatinin yuzde 49`unu tek basina gerceklestirecek. Turkiye`nin ticari arac ihracatinin yuzde 497unu tek basina gerceklestiren sirket 240 milyon adet hissesini halka arz edecek. Konsorsiyum lideri Teb Yatirim Menkul Degerler olarak belirlenirken konsorsiyum uyeleri Is Yatirim Menkul Degerler, Park Rcaymond James Menkul Kiymetler, Ata Yatirim, Garanti Yatirim, Eczacibasi Menkul Degerler, Nurol Menkul Kiymetler, Vakif Yatirim Menkul Degerler, Gedik Yatirim Menkul Degerler, Tekfen Menkul Kiymetler, Dis Yatirim Menkul Degerler ve Yatirim Finansman Menkul Degerler olarak siralaniyor. Avrupa`da kendi segmentinde lider olan boxer ve Ducato tipi arac modelini, 2000 yilindan itibaren Turkiye`de uretmek icin lisans anlasmasi imzalayan sirket halka arzda satis fiyatini 46.000 TL olarak acikladi. (DUNYA)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
999 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.