Anahtar Teslim Çelik Ev

13.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Tepe Yapı Sanayi, Kanadalı ortağı ile Türkiye`de çelik konstrüksiyon konutlar yapacak. Betonarmeden yüzde 10 ucuz olan çelik evler metrekaresi 300-400 dolardan satılacak.

12 Kasım depreminin yıldönümünde depreme dayanıklı inşaat sistemleri gözden geçirilirken inşaat sektöründe 28 yıldır tasarım, mühendislik, imalat ve inşaatı bir paket halinde sunan Tepe Yapı Sanayi, Kanada`dan know-how lisansını aldığı Genesis yani Galvanizli Hafif Çelik Yapı Sistemi`yle Türkiye`de orta sınıfı ev sahibi yapmak için harekete geçti. Betonarmeden yüzde 10 daha ucuz olduğu belirtilen sistemde beton, tuğla, kiremit gibi ağır yapı malzemeleri yok. Binanın taşıyıcı elemanları çelik olduğu için sistem her türlü zeminde uygulanabiliyor.

Çelik konutların metrekare fiyatları 300 ile 400 dolar arasında değişecek. Örneğin arsa bedeli hariç 200 metrekarelik bir villa 70 bin dolara inşa edilecek. Tepe Yapı`nın Ankara Çayyolu`ndaki örnek konut projesinin inşaatına ise arsa sahibi belediyeden ruhsat alır almaz başlanacağını anlatan Tepe Yapı Sanayi Genel Müdürü Metin Uyaroğlu, konutların metrekare fiyatının 350 dolar, arsa bedeli dahil fiyatın 220 bin dolar olacağını söyledi. Uyaroğlu, Özel sektör çelik inşaata çabuk adapte oldu. Ancak kamu hâlâ çekimser. Halbuki gelişmiş ülkelerde kamu binaları çelikten yapılıyor. Bazı yatırım grupları İstanbul`da İzmit, Yalova, Bursa ve İzmir`deki konut projelerinde bizim de yer almamızı istiyor. Gelecek talebe göre şu anda bin 500 adet olan hafif çelik konut üretim kapasitemizi iki katına ve üzerine çıkarabiliriz. Çelik konstrüksiyon okul, hastane, alışveriş merkezi yapabiliriz. Konutlara büyük bir talep var. Çelik konutlara yönelik uzun vadeli kredi de sağlayacağız dedi.

`Çeliğin önü kapanmasın`

Türkiye`de sektörün betonarmeye endeksli geliştiğini belirten Uyaroğlu, Biz 12 yıldır piyasadayız. Ancak Türkiye`de talep olmadığı için yurtdışında pazar yarattık. Türkiye`de betonun daha iyi olduğu düşünülüyordu. Betonarme kötü demiyorum ama daha güvenli olan çeliğin de önü kapanmamalı. Genesis, ABD ve Kanada standartlarının yanı sıra Türk Deprem Şartnamesi`ne uygun diye konuştu.(RADİKAL)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.