Anapdyp Flortu Piyasalari Rahatlatti.

24.11.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
55``incihukumetin gensoru oylamasi oncesinde Anasol-D seklindeki hukumet modelinin pazarligi, bono piyasasinda olumlu havanin esmesine neden oldu. Bono faizlerinde yaklasik 14 puanlik dusus yasanirken, FP Genel Baskani Recai kutan`in yeni hukumet icin bir dayatmalari olmadigi ve her turlu formule acik olduklari aciklamasi piyasaya bir guven sagladi. Yilmaz ve Ciller`in mal varligi Komisyonu`nda aklanmasiyla Anayol-Sol hukumetinin kurulma beklentisinin artmasi bono piyasasindaki faizler yuzde 149`dan 138`e gevsetti. Yigit kasetinin yarattigi olumsuz havanin etkisiyle para piyasalarinin ustunde dolasan karabulut, Anasol-D hukumetinin dusmesi icin yapilan gensoru oylamasiyla daha da yogunlasmisti. Ancak dun yeni hukumet modeline muhalefet partilerinin de verdigi destekle bir anda degisen olumsuz hava yerine beyaz bulutlara ceviriverdi. Yilmaz`in mal varligi komisyonu`nda aklanmalari piyasadaki anayolsol hukumeti beklentilerini guclendirirken, siyasetteki olumlu havanin etkisiyle bono faizlerinin gevsemesi islem hacminin de artmasina neden oldu. Kurulacak hukumetin uzun sureli olabilecegi beklentileri de faizler uzerinde etkili olurken, piyasada en cok islem gorenlerden 21 Temmuz kagidinda faiz oranini yuzde 138.80 cekti. Yine en cok islem gorenlerden 5 mayis kagidinda da faiz orani yuzde 137.93`e gerilerken, 14 nisan kagidinda faiz orani yuz6de 132.92 oldu. Yeni hukumetle ilgili beklentilerinin yani sira yurtdisi piyasalardaki olumlu nava yabanci yatirimci girisi yaratirken, repo piyasasinda faiz orani yuzde 79.58 oldu. Carsamba gununun kritik bir gun oldugunu belirten finans cevreleri, kurulmasi beklenen hukumetin guven oylamasindan cikmasi durumunda bono faizlerinin 120 seviyelerine kadar dusebilecegini kaydetti. Dun sabah 333,4 trilyon liralik eksi ile acilan piyasada, Merkez bankasi`nin piyasaya 258.8 trilyon vermesi piyasayi rahatlatmayarak dolar satisi yaratti. Bankalari satisi ile baslayan dolar fiyatindaki artis paritenin etkisiyle de 301.500 seviyelerine kadar cikti. `Merkez Bankasi`nin alim yonundeki mudahalesiyle bir miktar dusen dolar, bankalararasi piyasada 301.100 liradan islem gordu. binde 1.3`e cikan gunluk sepet devaluasyon Merkez Bankasi`nin mudahalesi ile binde 1.5`e cekildi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.