Andersen Consulting Artık Accenture

28.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
5000 önerinin incelenmesinden, 300 tescilli markanın denetlenmesinden ve yeni adın 60 dilden birinde kabalık ifade eden bir sözcük olarak kullanılmadığının saptanmasından sonra, Andersen Consulting dün yeni adını açıkladı: Accenture.
Hiçbir anlama gelmeyebilir, ama Andersen Consulting`in icra başkanı Joe Forehand`e göre, geleneksel danışmanlık sınırlarını aşan bir işyerleri şebekesi olarak yenilikler getirerek, dünyanın çalışma ve yaşama koşullarını dramatik bir biçimde iyileştirebilir.


Forehand dün yaptığı açıklamada, yeniden markalama işleminin şu ana kadar yapılanların en büyüğü olduğunu söyledi. Şirket 24 farklı yerden 70 avukatı işe koşarak, tescilli marka ve internet adreslerini tarattı. Yeniden adlandırma süreci Landor Associates tarafından yönetildi. Bu şirket 2000 olası ad buldu. Ancak Andersen Consulting sonunda kendi personeli tarafından önerilen 2700 yeni ad arasından seçim yaptı. Accenture, Norveçli danışman Kim Petersen`ın kafasından çıktı. Petersen iki gün önce Londra`ya gitti ve şirket yönetiminin tebriklerini aldı. Cüretkar bir büyüme, operasyonel mükemmellik ve çalışmak için çok iyi bir şirket düşündüm. Accenture bunların hepsini karşıladı. Yeniden adlandırma şirkete 100 milyon dolara mal oldu. Bu maliyet, Landor`a, avukatlara, dil bilimcilere, reklam kampanyalarına ödenen paraları kapsıyor. Yeni ad 2001 yılının başından itibaren kullanılmaya başlanacak.


Andersen Consulting, uluslararası arabulucunun ağustos ayında şirketin adını değiştirmesi yönünde karar almasıyla birlikte harekete geçti. Bu kararla birlikte Andersen Consulting ile Arthur Andersen muhasebe şirketi arasında çok uzun bir süreden bu yana devam eden yasal çatışma da bitmiş oldu. Arabulucu, Andersen Consulting`in herhangi bir para ödemeksizin Arthur Andersen`den ayrılmasına ancak adını değiştirmesine karar verdi. Forehand zaten yeni bir ad istediğini belirtti, zira insanlar Andersen ile Arthur Andersen`ı birbirine karıştırıyordu.
Son kanıt, Andersen Consulting`in sponsorluğundaki bir golf yarışmasından sonra şampiyon olan Darren Clarke`ın teşekkür sırasında kameralara dönerek, Arthur Andersen`a teşekkür etmesiydi. Forehand, O anda artık yeni bir adın zamanının geldiğine karar verdim, dedi. (FİNANSAL FORUM - FİNANCİAL TİMES)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.