Apeks `max Kiene` Ile Daha Buyuk Ortakliga Gitmeyiplanliyor.

24.11.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Gectigimiz gunlerde Almanya da Max Kiene firmasi ile apeks`in yuzde 9.5 oraninda hissesini satmak suretiyle ortakliga gittigini belirten Dervis Boru, 1920 yilindan beri dunyanin cesitli ulkelerinden taze ve kurutulmus sebze ve meyve, kayisi, findik, ceviz gibi urunleri ithal eden soz konusu firma ile daha buyuk ortakliga gitmeyi dusunduklerini soyledi. Boru `Bu firma ile yeni yapilacak paketleme bazinda, kuru gida, kuruyemis bazinda birtakim calismalarimiz olacak. Dondurulmus sebze, meyve, su urunleri ve hamur urunleri alaninda faaliyet gosteren Apeks Dis Ticaret, 1996 yilinda yatirimlarini tamamladi. Dondurulmus parmak patetes ile de ic pazara agirlik veriyoruz.` Hipermarketlerin cogalmasi, dondurulmus gidanin tuketim haline gelmesi ve rakiplerin bu konuda calismalarinin sirketi ic pazara agirlik vermeye ittigini dile getiren Genel Mudur Dervis Boru `Urunlerimizi 4 ay stoklayip 12 ay boyunca satiyoruz. Boru, son uc yilda leasing ve kendi yaptiklari odemelerle soz konusu yatirim tutarinin 16 milyon marki buldugunu soyledi. Boru sozlerini soyle surdurdu `Soz konusu yillarda yatirimlarimizin yuzde 95`lik kismini tamamladik. Paketleme ve hamur urunleri makine yatirimimizin ise onumuzdeki yil tamamlanmasi hedefleniyor.
Ilk dokuz ayda 1 trilyon liralik ihracat gerceklestirdik. Ihracatin yillik yuzde 10 artmasina karsin, ic pazarda yuzde 20- 25 oraninda artis oldugunu dile getiren Boru, 30 Eylul itibari ile 1 trilyon liraya yakin ihracat ve 1 trilyon lira da ic pazar satisi yapildigini vurguladi. Ihracatin agirlikli olarak Avrupa ulkelerine yapildigini belirten Boru, su urunlerini Uzakdogu ulkelerine pazarladiklarini soyleyerek sozlerine soyle devam etti, `Avrupa ulkelerinden Hollanda, Almanya, Ingiltere, Fransa, Isvec ve Norvec gibi ulkelere ihracat yapiyoruz. Mevcut ulkelerin disinda devlet tarafindan tesvik aglandigi takdirde, dondurulmus gida da en buyuk pazar payina sahip olan Amerika ile de baglanti kurabaliriz. Bunun disinda Suudi Arabistan`a parmak patetes ihracati konusuda gorusmelerimiz devam ediyor. Rusya`da yasanan kriz nedeniyle o ulke ile ihracat calismalarimizi bir iki yil erteledik.`
Sirketin bu yil sonunda 4 trilyon lira ciro hedefledigini kaydeden Boru, findik ticareti bazinda onumuzdeki yillara yayilarak findik turevleri uzerinde calisacaklarini soyledi. Amaclarinin urun portfoyunu, ham Max Kiene ile olan ortakliklarini gelistirmek oldugunu belirten Boru, yatirim hedeflerinin olmadigini vurguladi. Findik ihracatiyla ilgili olarak Duzce`de 40 donumluk arazi uzerinde kurulu tesis bulunuyor. ihracatin Apeks uzerinden yapilmasi planlaniyor. Max Kiene firmasi ile daha buyuk ortakliga gidebiliriz. Sirkete satilan hisselerle kasaya 1.4 trilyon lira para girecek. Bu parayi sermaye arttiriminda ve kisa vadeli orclarin kapatilmasinda kullanmayi dusunuyoruz. Max Kiene firmasi ortaklik yapisinda yuzde 9.5`luk hisseye sahip, ancak yonetimde bir degisiklik yok` seklinde konustu. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.