Araba değil ev alın memur kardeşlerim...`

14.06.2012 - 08:19 | Son Güncelleme :

Başbakan Erdoğan, memurlara tavsiyelerde bulundu...

Enflasyon artarsa memura fark vereceklerini belirten Başbakan Erdoğan, Öyle memur kardeşlerim var ki, bir bakıyorum hanımının altında bir araba kendi altında bir araba. Araba alacağınıza ev alın tavsiyesinde bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, memura zam garantisi verdi. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, Şu anda 4+4 mü verdik. Eğer enflasyon yüzde 10 olursa aradaki fark ne? Yüzde 2. Biz size o yüzde 2`yi ödeyeceğiz. Enflasyon yüzde 6 olursa biz o yüzde 2`yi geri almayacağız. O sende kalacak dedi.

Popülizmi hiçbir zaman tercih etmediklerini vurgulayan Erdoğan, memurlara bir de tavsiyede bulundu. Başbakan, Modern bir Türkiye`de yaşadığınızı söylüyorsunuz. Öyle evler var ki, öyle memur kardeşlerim var ki... Bir bakıyorum hanımının altında da kendi altında da araba var. Bunların herhalde bir çoğuna şahitsiniz. Ama daha önce böyle bir şey yoktu. Hatta ben kendilerine araba alacağına önce ev al tavsiyesinde bulunuyorum. Atalar diyor ya `dünyada mekan ahrette iman diye konuştu.

Hani fakirleşiyorduk?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na da yüklenen Erdoğan, şöyle konuştu: Muhalefet hani `fakirleşiyoruz` diyor ya... Bu nasıl fakirleşme... 2002`de Türkiye`de toplam 91 bin adet otomobil satılmıştı. 2011`de bu rakam 594 bine çıktı. Bu tüm zamanların rekorudur. Fakirleşen bir ülkede otomobil satışı bu denli artar mı? 2002`de 36 milyar dolar seviyesinde olan ihracat 2011 sonunda küresel krize rağmen 135 milyar dolara çıktı.

Hemşireye müjde verdi

9.5 yılda ilaç fiyatlarını 250 kez düşürdüklerini anlatan Erdoğan, Adeta benzin fiyatları gibi inip çıkıyor. Bunu düşürmenin takibi içindeyiz. Herkes her hastaneye gidebiliyor ve kapıda rehin alma diye bir şey yok. Bakanlar Kurulu`nda konuştuk. Sağlık meslek lisesinden mezun olan hemşireleri artırmanın gayreti içine gireceğiz. Onları da hastanelerde değerlendireceğiz. Hemşire ve ebede açığımız var. Kalifikasyonu yüksek elemana ihtiyacımız var dedi.

Nüfus da gelir de arttı

İktidara geldiklerinde milli gelirin 230 milyar dolar olduğunu, bu rakamın 772 milyar dolara çıktığını anlatan Erdoğan, 3 kattan fazla arttı. 2002`de nüfus 66 milyonken, kişi başına milli gelir 3 bin 500 dolardı. Şimdi nüfusumuz 75 milyona, kişi başına düşen milli gelir 10 bin 444 dolara çıktı. Nüfusumuz 66 milyonda kalsaydı kişi başı gelir 11 bin 696 dolar olacaktı dedi.

ABD`de borç gani

Türkiye`nin borçlandığı iddialarının gerçekçi olmadığını söyleyen Erdoğan, Amerika`da borç gani. Japonya`da gani. Ama umurunda mı, değil. Niye? Milli hasılasına, mili gelirine bakıyor dedi. Ekonominin 6 sıfırlı olduğu dönemleri hatırlatan Erdoğan, Modern hırsızlar o sıfırlarla çaldılar dedi.

`Turizm batar` diyorlardı

2002`de 8.5 milyar dolar olan turizm gelirlerinin 2011 sonunda 23.5 milyar dolara çıktığını hatırlatan Başbakan, Ne diyorlardı? `AK Parti gelince turizm batar diyorlardı`. Turizm bölgelerimizde bize `bundan endişe ediyoruz` diyenler vardı. İşte geldiğimiz yer ortada. Turizm gelirlerini artırdık dedi.

Haberin Devamı

 


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.