Arzlar Yok Satti.

29.12.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
1999`un sonunda yapilan halka arzlarayogun talep gelince bircok yatirimci hisse alamadi. Aksu hisseleri cekilisle dagitildi. Son gunlerde yapilan halka arzlar, iskontolu fiyatlar ve borsadaki hizli cikis nedeniyle peynir ekmek gibi satildi. Yogun talep nedeniyle pek cok yatirimci halka arzdan hisse senedi alamazken, bazi aracilar da hisse almak isteyen yatirimcisi icin cekilis yapti. 1998`in ilk yarisinda gerceklesen halka arzlardan sonra yasanan global kriz, yilin ikinci yarisinda yapilmasi beklenen arzlarin ertelenmesine neden oldu. Krizin etkilerinin surmesiyle 1999`da da halka arzlar askiya alindi. Ancak 57. hukumetin kurulmasiyla olusan ekonomik ve sosyal gelismeler borsaya olumlu yansiyinca halka arz icin bekleyen sirketler de siraya girdi. Aksu Enerji`nin halka arz liderligini yapan Es Yatirim Kurumsal Finansman Muduru Taner Mirza, son halka arzlarla borsaya yeni yatirimcinin geldigini soyledi. Aksu Enerji icin 30 milyon dolarlik talep geldigini belirten Mirza, "Bu orani zorlasaydik, 60 milyon dolar da olabilirdi" dedi. Aksu Enerji hisse senetlerine de yogun talep geldigini vurgulayan Mirza, soyle konustu: "En cok 300-500 lot satildi. Yogun talep nedeniyle noter huzurunda cekilis yapildi. Islemler saat 24.00`te tamamlandi ve buyuk basvurular kabul edilmedi. Saat 16.00`dan sonraki talepleri de geri cevirmek zorunda kaldik" Goldas`in halka arz liderligini Sumer Yatirim gerceklestirdi. Sumer Yatirim Kurumsal Finansman Muduru Engin Dumanli, Goldas hisselerine 4 trilyon 621 milyar 892 milyon liralik talep geldigini, ancak bunun 1 trilyon 925 milyar liralik bolumunun karsilandigini belirtti. Sirket hisselerinin halka arzina yuzde 140 oraninda asiri talep geldigini vurgulayan Engin Dumanli, isteklerin en fazla dort lota kadar karsilandigini soyledi. Halka arzlara yogun talep gelmesinin fiyatlarin ucuz olmasindan kaynaklandigina dikkat ceken Dumanli, "Ayrica piyasa kosullari da cok uygun. Ornegin Goldas`ta beklentiler cok guclu ve fiyat da iskontolu. Cunku sirket hisselerinin fiyatlamasi, endeks 7000-8000 puandayken yapildi. Simdi ise endeks 15.000`de. Bu yogun talebin 2000 yilinda yapilacak halka arzlarda da devam etmesi beklenebilir" yorumunu yapti. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.