Azerbaycan`ın Gıda Devi

11.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Azerbaycan`da yağ, çay ve karton fabrikasını hizmete sokan; bankacılık, sigortacılık, inşaat ve ticaret sektörlerinde ve spor alanında yaptığı çalışmalarla söz sahibi olan Azersun Holding, halihazırda 15 bin Azerbaycanlı vatandaşın ekmek teknesi.

Orta Asya ve Kafkaslar`da kendi imkan ve çalışmalarıyla büyük harikalar oluşturan Türk işadamları, Asya ve Rusya`daki krizlere rağmen önemli başarılara imza atmaya devam ediyorlar. Holding olarak üç seneden beri Azerbaycan`da yağ, çay ve karton fabrikasını hizmete sokan; bankacılık, sigortacılık, inşaat ve ticaret sektörlerinde söz sahibi olan Azersun Holding, halihazırda 15 bin Azerbaycanlı vatandaşın ekmek kapısı durumunda.

Avrupa standartlarında ayçiçek, mısırözü, sütlü ve sütsüz margarinler ile yemeklik yağların üretimini yaptıklarını belirten Azersun Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yunus Arifoğlu, kalite ve hijyen bakımından iddialı olduklarını söyledi. Azerbaycan`da halen 100 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiklerini, sadece sıvı yağ konusunda günlük üretim kapasitelerinin 120 bin ton civarında olduğunu belirten Yunus Arifoğlu, kapasiteyi 2001`den itibaren 200-220 tona çıkarmayı amaçladıklarını kaydetti.

Çay konusunda da kalite ve tat bakımından çok iddialı olduklarını kaydeden Yunus Arifoğlu, şu anda Iran, Irak, Suriye, Türkiye, Orta Asya ve Kafkasya`da `Final Çay`larını sattıklarını söyledi. Dünyada Srilanka, Hindistan ve Kenya`da en kaliteli çayların üretildiğini hatırlatan Arifoğlu, holding olarak Srilanka, Dubai, Türkiye ve İran`da paketleme fabrikaları kurduklarını ifade ederek, Srilanka ve Hindistan`dan getirdiğimiz çayları birbirine karıştırıp güzel bir harmanlamadan sonra alıcıya sunuyoruz. Çay üretimi konusunda daha yeni olmamıza rağmen günden güne durumumuz daha iyiye doğru gidiyor. dedi.

Fuarlara açıldı

Geniş bir ticaret ve yatırım ağı oluşturan Azersun Holding, özellikle kalite ve uluslararası standartlara uygun olarak çalıştığından dolayı, yurtdışında açılan fuarlara Azerbaycan adına katılıyor. Geçen sene Çin Halk Cumhuriyeti`nde açılan uluslararası gıda fuarına Azerbaycan Tarım Bakanlığı adına katılan Azersun Holding, üretimini yaptığı Final yağlarıyla fuara katılarak, sahip olduğu kaliteden dolayı ülkeye gümüş madalya kazandırırken, bu sene ise; Rusya`da açılacak fuarda altın madalya almayı hedefliyor.

2001 teşvik yılı

Azerbaycan hükümetinin 2001 yılında yabancı yatırımcılar için önemli teşvik paketlerini açacağını belirten Yunus Arifoğlu, 8 yıldan beri bu ülke için çalıştıklarını ve şimdiye kadar yatırımcılar için bu çapta teşviğin yapılmadığını belirterek, İşadamları bunu çok iyi değerlendirmelidir. Mesela bu teşvik paketleri içinde elektrik, gaz, yer, gümrük, vergi ve hammadde konusunda önemli teşvikler ve destekler olacak. Yatırımlara ortam sağlamak, sanayicinin korunması, yerli imalatların ve ürünlerin dışarıdan gelen mallara karşı korunması gibi belli başlı konular için radikal kararların alınması bekleniyor. şeklinde konuştu.

Azersun Spor

Ticaret ve yatırımın yanı sıra sportif ve kültürel alanlarda da Azerbaycan`da güzel faaliyetlerde bulunan Azersun Holding, kurduğu `Azersun Holding futbol takımıyla da ülke sporuna önemli katkılar sağlıyor. Azerbaycan`da 1. Lig`de top koşturan futbol takımı, gelecek sene Şampiyonlar Ligi`ne yükselmeyi hedeflerken, birçok spor kompleksinin yapılmasına ve çalışır hale gelmesine sponsorluk yapıyor. (ZAMAN)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.002 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.