Beko Butun Dunyayi Hedefliyor.

03.12.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
ISTANBUL Beylikduzunde131 bin metrakarelik alanda kurulu bulunan tesislerinde yurtici ve yunrtdisi pazarlar icin cesitli tip ve modellerde televizyon, yazar kasa ve PC uretiminin yani sira muzuk seti, video ve diger urunleri pazarlayarak servis veren Beko Elektronik, yil sonuna kadar 1,6 milyon atdet televizyon uretmeyi hedeliyor. Beko Elektronik Genel Muduru Aydin Cubukcu, pazar payini artirmayi ve yil sonuna kadar 125 milyon dolar ihracat gercekalestirmeyi hedefliyor. Beko Elektronik olarak uzun vadeli ve gelecek doneme yonelik olmak uzere iki turlu yatirim yaptiklarini kaydeden Cubukcu, 1998 yili icin 15 milyon dolar yatirim ongorduklerini, ancak yatirimin tamamlanmasindan dolayi 1999 yilina yonelik olan yatirimlardan da 5 milyon dolarlik bir yatirimi one aldiklarini ve dolayisiyla bu yil toplam 20 milyon dolarlik yatirim gerceklestirdiklerini belirtti. 1999 yili basindan itibaren yil sonuna kadar 4.5 ayda yeni bir urun ve model piyasasa cikaracaklarini belirten Cubukcu, `pazari genisletme mecburiyetimiz var. Dolayisiyla ihracat hedefimizi surekli artirmayi planliyoruz. Bu nedenle de yeni ulkelere yeni urunlerle girmeyi hedefledik ve bu dogrultuda calismalarimiza devam ediyoruz` dedi. Her yil cironun yuzde 1-1-5 AR-GE calismalarina ayirdiklarini kaydeden Cubukcu, 1998 yil sonunda 1997 cirosunun yuzde 50 uzerinde bir rakama ulasacaklarini ifade etti. Ihracatcilarinin yuzde 87`sini Avrupa birligi ulkelerine gerceklestidiklerini belirten Cubukcu, ozellikle Ingiltere ve Almanya`da ciddi bir pazar payina sahip olduklarina dikkat cekti. 50`ye yakin ulkeye ihracat yaptiklarini soyleyen Cubukcu, `Urettigimiz Beko markali televizyonlar, tum avrupa ulkelerinin yani sira Afrika`ya da taninmaya basladi. Ihracat pazarimiza en son Guney Afrika Cumhuriyetlerini de ekledik` dedi. Ihracatta bulunduklari ulkelere TV ihracatinin disinda teknolojik isbirliginin de soz konusu oldugunu kaydenen Cubukcu, `Misira TV disinda teknolojide ihrac ediyoruz. Ayrica yeni ihracat pazarlari olarak da Guney Amerika, Amerika, kanada ve Baltik Cumhuriyetlerini hedefliyoruz` dedi. Yasanan siyasi ve ekonomik kosullardan su ana kadar etkilenmediklerini ifade eden Cubukcu, 1999 yili icin bir takim tebbirler masraflari azaltma ve stoksuz calisma yonunde, ayrica yatirimlarin gereken dogrultuda olmasina dikkat edecegiz` dedi. 1998 yilinda TUSIAD KalDer Is Mukemmelligi Modeline yonelik olarak calistiklarini ve bunun sonucunda saha ziyaretinde kaldiklarini belirten Cubukcu, sirket olarak 1999 yili icin Tusiad KalDer Kalite Odulunu de almayi hedefleeri arasina aldiklarina dikkat cekti. Cubukcu, urun cesitlerine PC`leri de aldiklarini belirterek, su anda piyasada Beko markali 200 mmx. pentium 11. 350, 450- 45 DVD serisi olmak uzere 9 farkli modelde PC`lerinin soz konusu olduguna dikkat cekti. Cubukcu, `Bu pazara geleneksel Beko kalitesi ve hizmet anlasisini kullanicilara sunmayi, PC pazarini buyutmeyi ve PC`lerin de kulanimini yayginlastirmayi hedefliyoruz` dedi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.001 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.