Beko`da üretim 3 vardiya

21.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Türk televizyon üreticileri altın çağını yaşıyor. Avrupa pazarında 2000 yılında satılan 25 milyon TV`nin yaklaşık 7 milyonu Türkiye`de üretildi

Zordaki sektörlerin aksine televizyon üreticileri altın çağını yaşıyor. Yılbaşında koydukları üretim hedeflerini aşan üreticiler, ürettikleri toplam 8.5 milyon TV`nin 7 milyonunu Avrupa`ya sattı.


Türk televizyon üreticileri altın çağını yaşıyor. Avrupa pazarında 2000 yılında satılan 25 milyon TV`nin yaklaşık 7 milyonu Türkiye`de üretildi. Yılbaşında koydukları hedeflerin çok üzerine çıkan Türkiye`deki TV üreticilerinin, 2000 yılındaki toplam üretimleri yaklaşık 8.5 milyon adede ulaşacak. Yapılan üretimin sadece 1.5 milyon adedi iç pazarda satılırken, kalan 7 milyon `Made in Turkey` damgalı TV başta İngiltere, Fransa ve Almanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç edildi.


3 VARDİYA ÇALIŞIYORLAR;
Yılbaşında koydukları 1.5 milyon adetlik TV üretim hedefini 500 bin adet aşarak 2000 yılını 2 milyon TV üretimiyle kapatacaklarını açıklayan Beko yetkilileri, yoğun talep üzerine İstanbul Beylikdüzü`ndeki fabrikalarının eylül ayından bu yana günde 24 saat 3 vardiya halinde çalışmaya başladığını söylediler. Beko Fabrika Müdürü Ercan Şenolur, artan üretimi karşılamak için yeni işçi alımına gittiklerini, Türk TV`lerinin uygun fiyatları ve uluslararası standarttaki kalitesi nedeniyle Avrupalı tüketici tarafından tercih edildiğini söyledi. Ürettikleri televizyonların 500 bin adedinin iç piyasaya verildiğini, 1.5 milyon adedinin ise Beko markasıyla ihraç edildiğini söyleyen Beko Genel Müdürü Aydın Çubukçu, gelecek yılki hedeflerinin ise 2.5 milyon adet olduğunu, ama bu yılki koşulların devam etmesi durumunda üretimin 3 milyon adedi yakalayabileceğini söyledi. Türkiye`de TV üretimi yapan diğer iki firmanın da, bu yıl son derece başarılı bir performans sergiledikleri dikkat çekiyor. En büyük üretici Vestel`in bu yılki TV üretiminin 5 milyon adede ulaşması bekleniyor. Vestel`in fabrikalarında Avrupa`daki çeşitli markalar için de fason üretim yapılıyor. Sektörün üçüncü büyük firması Profilo Telra`nın bu yılki üretim rakamının ise 1.5 milyon adede ulaştığı belirtiliyor.


PROMOSYON TV`LER;
TV üreticileri, önümüzdeki yıl için iç pazardan da çok umutlu. Özellikle eylül ayından bu yana beyaz eşya piyasasında kızışan rekabet, TV üreticilerine yaradı. Beko Stratejik Planlama Grup Yöneticisi Cemre Nalbantoğlu, beyaz eşya satışlarını artırmak için kahverengi eşyayı promosyon olarak vermeye başlayan buzdolabı ve çamaşır makinesi üreticilerinden yoğun bir TV talebi geldiğini söyledi. Buzdolabıyla beraber 55 ekran, çamaşır makinesinin yanında ise 37 ekran TV vererek birbirleriyle rekabet eden beyaz eşya üreticilerinin bu talebinin, önümüzdeki aylarda da devam edeceğini belirten TV üreticileri, birçok sektörün aksine 2001 yılını parlak bir yıl olarak görüyor. Bir yandan iç pazarda promosyon nedeniyle artan talep, diğer yandan Euro`nun önümüzdeki yıl değer kazanarak Avrupa ekonomisinin büyüyeceğini hesap eden üretici firmalar, ihracatın da artmasıyla gelecek yıl yeni rekorlara imza atmaya hazırlanıyorlar. (FİNANSAL FORUM)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.