Beko Elektronik, 135 Milyon Dolar Ihracat Hedefliyor.

17.04.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Beko Elektronik Genel Muduru Aydin Cubukcu, bu sene 135 milyon dolar ihracat hedeflediklerini soyledi. Cubukcu sirketin 1998 yili ihracat, uretim, yatirim, promosyon hedefleri konusunda sunlari soyledi. `Sirketin 1997 yilindaki ihracati agirlikli olarak Avrupa toplulugu ulkelerine olmustur. 1997 yilinda 87 milyon doar olan ihracatimizi 1998 yilinda 135 milyon dolara cikarmayi hedefliyoruz. Bunun yaninda ihracatimizi 1 milyon adede yukseltmeyi dusunuyoruz. Ayrica TV uretimimizi 1 milyon 400 bin adet ile 1 milyon 600 bin adet arasinda artirmayi, diger urunlerin uretimini de gecen yila oranla yuzde 30`un uzerine cikarmayi planliyoruz. Yuzde 83`lerde olan kapasitemizi ise yuzde 100`un uzerine cikarmayi programliyoruz.` Bu sene kapasite artirimina yonelik yatirimlar yapilacagini da belirten Cubukcu `Yatirim tutarimiz 15 milyon dolar seviyesinde olacak. 1998 yilinin ikinci yarisindan sonra hizlanacak olan yatirimlarimizda cok az miktarda krediden, agirlikli olarak oz kaynaklarimizdan yararlanacagiz` dedi. Sirketin promosyon kampanyalarina katilmasi konularina da deginen Cubukcu, 1997 yilinda Milliyet Gazetesi ile yapilan anlasma cercevesinde, 444 bin adet televizyon dagitimi yapildigini, bu yil ise boyle bir girisimde bulunmayi dusunmediklerini soyledi. Cubukcu, Beko Elektronik`in bilgisayar ve internet TV uretimine de baslayacagini, Internet TV`lerin mayis ayindan itibaren Turkiye7de piyasaya surulecegini de sozlerine ekledi. 1997 yili yatirimlarina da deginen Cubukcu, bu kapsamda modernizasyon, cevre duzenleme, uretim cihaz ve ekipmanlari, yeni model kaliplari, Ar-Ge ve Kalite yatirimlari ile produktivite artirici yatirimlar gerceklestirildigini ifade etti. Ote yandan sirket gerceklestirdigi, 1997 yili Olagan Genel Kurul Toplantisi`nda cikarilmis sermayenin 3 trilyon 150 milyar liradan, 1 trilyon 575 milyar lira nakit ve 875 milyar lira bedelsiz olmak uzere 5 trilyon 600 milyar liraya yukseltilmesini kararlastirdi. 1 trilyon 575 milyar lira nakit artisin odenecek olan temettuden karsilanacagi belirtildi. Odenecek olan 2 trilyon 362.5 milyar lira temettunun 1 trilyon 575 milyar liralik kismi nakdi sermaye artisina ilave edilecek. Bu kisim icin ortaklara bedelsiz hisse senedi verilecegi, kalan 787.5 milyar liranin ise ortaklara (yuzde 25 oraninda) nakit olarak odenecegi kaydedildi. Ayrica temettu odemesi ve bedelsiz hisse senedi dagitilmasina 29 Mayis`tan itibaren baslanmasina karar verildi. Kayitli sermaye tavaninin 20 trilyon liraya cikarilmasi icin de Sermaye Piyasasi Kurulu ve Sanayi Ticaret Bakanligi`ndan izin alindigi belirtildi. Sirket 1996 sonunda 2 trilyon 939 milyar lira olan net donem karini ise 1997 yilinda 4 trilyon 39 milyar liraya yukseltti. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.