Birada Hedef Avrupa`da Ilk 10.

28.12.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Anadolu Grubu`nun 4 birasirketini Erciyas Bira catisi altinda toplamasi, grup icin hedeflerin yukseltilmesine de neden oldu. 291.5 trilyonluk piyasa degerine sahip yeni sirketin vizyonu, Efes Pilsen markasini Adriyatik`ten Cin`e uzanan bir marka haline getirmek. Bu vizyon icin sirketleri birlestirmekte fayda gordulerini soyleyen Efes Icecek Grubu Baskani Muhtar Kent, yerel markalari Efes`i bolgesel bir marka yapmak istediklerini anlatti. Boylece Kent, Efes`in gercek anlamda cokuluslu bir sirket olmasi yolunda adim atildigini anlatti. Avrupa`da Efes markasinin konumunun 13 ya da 14`uncu sirada oldugunu anlatan Efes Icecek Grubu Baskani Muhtar Kent, "Bizim buyume hizimiz yuzde 15-20 arasinda, diger Avrupa markalarinin ise yuzde 2-3`lerde. Bu buyume hiziyla 2 en gec 3 yil icinde ilk on arasinda yerimizi aliriz" diye konustu. Yeni marka yaratirken Turkiye`den daha cok yurt disini tercih ettiklerini ifade eden Kent, Rusya`da yarattiklari Stary Melnick markasinin bir numara oldugunu soyledi. Efes`in, Romanya`da Cara Iman, Kazakistan`da da Karagandanski markali biralari mevcut. Efes Icecek Grubu`nu ilk defa gercek anlamda cok uluslu bir sirket haline getirmek icin calistiklarini soyleyen Muhtar Kent, guclu ekonomilere bakildiginda ekonomide en onemli etkenin cokuluslu sirketlerin kattigi guc oldugunu, ticaret hacmi, ithalat, ihracat ve yatirimlariyla bunu gerceklestirmek uzere harekete gectiklerini dile getirdi. Yeni sirkete ev sahipligi yapan Erciyas Bira`nin ismi de degisecek. Efes adini mutlaka kullanmak istediklerini soyleyen Kent, yeni sirketin hisse senetlerinin Nisan ayindan itibaren Istanbul Borsasi`nda islem gormeye baslayacagini ifade etti. Yeni sirket, Ege Denizi`nden Cin`e kadar uzanan bolgede en buyuk icecek sirketi olma unvanini tasiyor. Yurt ici Coca Cola operasyonlarinin yuzde 33.3`une, yurt disi Coca Cola operasyonlarinin yuzde 52`sine, yurt disi bira operasyonlarinin ise yuzde yuzune sahip olacak sirket, Turkiye`de ilk defa dort ayri halka acik sirketi bir cati altinda topluyor. Turkiye`de kisi basina yilda 11 litre bira tuketiliyor. Bu rakam Rusya`da 30, Romanya`da 40, Cek Cumhuriyeti ve Almanya`da 150 litreye kadar cikiyor.
Birlesme sirketin degerini artirdi
Efes Icecek Grubu Baskani Muhtar Kent, 4 bira sirketinin tek cati altinda toplanmasinin sirketin degerini artirdigini belirterek, "Tabii bu yabanci yatirimcilarin daha farkli bir gozle bakmalarina neden oluyor" dedi. Kent, birlesmeden once tek tek degerleri toplandiginda 600-700 milyon olan sirketlerin degerinin, simdi tek cati altinda 2 milyar dolara yaklastigini belirtti. Kent, yurtdisi piyasalara acilmanin mumkun oldugunu ifade ederek, "Yeni yatirimlar icin surekli buyumemiz gerekiyor. Bu nedenle her tur imk_n kullanilabilir" diye konustu. Efes Icecek Grubu`nun yurtdisi yatirimlari Coca Cola olarak 100 milyon dolarin, Efes olarak ise 200 milyon dolarin uzerine cikti. (SABAH)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.