Birlesmeye Onay Verildi.

29.06.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :

Koc Grubu sirketlerinden olan Arcelik ve ardem`in birlesme kararina onay verildi. Sermaye Piyasasi Kurulu Baskanligi`ndan uygun gorus alinirken, Arcelik, Ardem`i 31.12.1998 tarihi itibariyle mevcut tum aktif ve pasifini bir butun halinde devir aldi. Arcelik Genel Muduru Mehmet ali Berkman, her iki sirketin genel kurul toplantisinda birlesmenin onaylandigini ifade ederek, birlesme alt yapisinin tamamlandigini ancak geri kalan bazi formalitelerint emmuz ayi icinde bitecegini vurguladi. Berkman, yeni hisse senetleri icin SPK`nin verecegi izinin ardindan temmuz ayinin ikinci yarisindan itibaren kar payi dagitiminin yapilacagina dikkat cekti. Nakit kar payi dagitimi icin genel kurul onayinin gerektigini belirten berkman, Ticaret Sicilin`de de bazi degisikliklerin yapilip onaylanmasinin ardindan temmuz ayi icinde genel kurul yapilacagini vurguladi. Yapilacak genel kurul`a yuzde 20 nakit kar payi telif edeceklerini belirten Berkman, yuzde 60 bedelsiz artirim icin Yonetim Kurulu`ndan onay alacaklarina dikkat cekti. Berkman, `zannediyorum yuzde 20 nakit kar payi dagitimi ve yuzde 60 bedelsiz artirim kararina onay alinacaktir` dedi. Sene basinda her iki sirketinde ayri ayri butceler olusturdugunu belirten Arcelik Finansman Yoneticisi Tamer Soyupak, birlesmenin ardindan ortak yeni calismalarin baslayacagini ifade etti. Ardem Fabrikasi`nin Arcelik bunyesinde altinci fabrika olarak calismaya devam edecgini belirten Soyupak, Istanbul`daki Ardem genel mudurluk binasinin da ihtiyac disi kalacagini kaydetti. Birlesmenin ardindan Birlesik Arcelik sirketinin halka aciklik oraninin yaklasik yuzde 20 olacagini belirten Soyupak, Ozbekistan`daki yatirimin devam ettigini vurguladi. Soyupak, `Koreliler`le joint-venture kurma isleminin bittigini e su anda fabrikanin kurulma asamasina gectigini vurgulayarak, `Gecen yil tunus`ta bir fabrika, Polonya`da bir dagtim sirketi kurduk. Mevcut fabrikamiz disinda dort fabrikamizda da calismalarimiz devam ediyor. Arcelik`in yil basinda yatirimlar icin olusturdugu butce 42 milyon dolar. Bu yatirimlar mevcut fabrikalamizdaki idame, modernizasyon yatirimlarini icerecek. Kapasite yatirimi yok. Zaten konjonktur de buna musait degil. ayrica Ankara`daki bulasik makinasi fabrikasinda yeni tip yatirim soz konusu. Bu yatirim da asama asama gerceklestirilecek` dedi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.