Bisas Tekstil`de Ihanet Yukselis Getirdi.

21.07.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Turkiye`ninen buyuk iplik ureticilerinden Bisas Iplik`in istiraki olan Bisas tekstil, borsada spekulatorlerin oyuncagi oldu. Hisseye anlasalarak birlikte giren birkac spekulatorun, oyunculardan birine ihanet ederek ellerindeki hisseliri sezdirmeden sattiklari one suruluyor. Mayis-Haziran aylarinda hisseye girmeye basladigi soylenen oyuncularin, bir sure sonra iclerinden birini saf disi birakarak yavas yavas hisseden cikmaya basladi. Hissede tek basina kaldigini anlayan bu spekulatorun de elindeki mallari bosaltmak icin inadina hisseyi yukari cekmeye basladigi ileri suruluyor. 18 Haziran`da 5 bin 900 liradan cikis hareketini baslatan Bisas Tekstil, alimlarin etkisiyle 16 Temmuz`da 16 bin 500 liraya yukseldi. Surekli zarar aciklayan bir sirketin oalan Bisas`in bu sure icinde yuzde 179 prim yapmasi ise butun yatirimcilarin dikkatini cekti. Bu arada malda kalan oyuncunun da hisselerini yuksek fiyatlardan satmak firsati buldugu konusuluyor. Satislarin paralelinde iki gundur deger kaybederek 15 bin 750 liraya gerileyen hissenin bundan sonraki seyri, spekulatorunun insafina kalmis durumda. Bisas Tekstil, halka acildigi 1996 yili dahil yil sonu icin verdigi kar hedeflerine hic ulasamadi. Sirket 1996`da 185 milyar lira net kar hedefi komyasina karsin, ancak 36.7 milyar lira, 1997`De ise 630 milyar liralik kar hedefine karsilik 312 milyar zarar acikladi. Bisas Tekstil, gecen yilin uc aylik bilancosundaki 64 milyar lira olan zararini ise bu yilin ayni doneminde 251 milyar liraya yukseltti. Sirket yetkililerinin 1998 yili icin 7 trilyon lira ciro ve 250 milyar lira net kar hedefi koymasina karsin, bu hedefe ulasmasinin hatta kar aciklamasinin bile zor olduguna dikkat cekiliyor. Borsa uzmanlari 400 milyar lira sermayesi olan sirketin satis karliliginda dusus, buna karsin yatirimlari nedeniyle de finansal giderleri ile amortisman giderlerinde artis olduguna dikkat cekiyor. 1996 yilinin kasim ayinda basladigi kalite artirici ve boya terbiye yatirimlarinin yuzde 50`sini tamamlayan sirket 1998 yil sonuna kadar yatirimlarinin tamamini bitirmeyi planliyor. Ancak yatirimlarini leasing yoluyla yapan sirketin bu yil 5 milyon mark, 1999 yilinda ise 6 milyon mark leasing odemesi yaptiktan sonra rahatlayacagi belirtiliyor. Sirketin boya terbiye yatirimi 12 milyon marki makine olmak uzere toplam 15 milyon marka ulasiyor. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.