Borsa 3.300`e Takildi.

17.03.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Istanbul Borsasi sikisik birgunde yuzde 0.35 gerileyerek 3.377 puana dustu. 12 aylik bilancolara gore hisse bazinda hareketlenme yasanirken, islem hacmi cuma gunune gore yuzde 21 oraninda azaldi, 44.3 trilyona indi. Endeksteki dusus yine cuma gunu oludgu gibi buyuk olcude Is Bankasi hareketinden kaynaklandi. Is C hisseleri dun yuzde 1.59 geriledi. ENdeks sabah acilista Is Bankasi`na gelen satislarla gevsek acildi. Ancak hisse bazinda hareket endeksin dusus hizini kesti. IMKB-100 endeksi`ni Dogan Holding, TOfas Oto, Migros, Tupras gibi kagitlara ayakta tuttu. Ilk seansta borsa 3.363 puandan kapandi. Ikinci seans, ilk seansin kopyasi gibi gecti. Is Bankasi yine gevsekti. Bunun yaninda hafta sonu bilancolari gelen ve 12 aylik sonuclarina gore ucuz kalmis hisselere yonelis surdu. Bu seyir icinde borsa ilk seansa gore yuzde 0.41 artarak 3.377 puandan gunu tamamladi. Istanbul Borsasi bugun gerceklestirilecek 3 aylik bono ihalesinde olusacak faiz ve ozellikle siyasi arenada ortaya cikan ara rejim tartismalarinin soncunu bekliyor. Taze para girisinin olmadigi borsada hareketlilik iceride donen parayla gerceklesiyor. IMKB`de dun bazi hisse bazinda hareketler dikkat cekiydi. Ornegin borsanin en yeni uyesi Van Et hisseleri gecen haftaki yukselisini dun de surdurdu. gune yuzde 18.1 primle 6.500 liradan tamamladi. Van Et 4.350 liradan halka arz edilmisti ve islem gormeye basladigi gunden itibaren yuzde 50 artti. Yine hafta sonu bilancosuna bagli olarak borsanin en dusuk f/k`li sirketlerinden biri olan Sonmez FIlament de gunun hareketli kagitlari arasindaydi. piyasanin geneline bakildiginda dun islem goren 268 hisse senedinin 97`sinin fiyatinin yukselmesi ve 47`sinin fiyatinin ayni kalmasi, borsanin genele yayilan bir dusus yasamadigini ortaya koydu. Borsacilar onumuzdeki donemde sektorel beklentilerle uc aylik bilancolarin satin alinmaya baslayacagi belirtiyorlar. (LIBERAL BAKIS)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.021 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.