Borsa 6000 Puana Gidiyor.

12.05.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Olasi koalisyon ortaklariningelecege donuk mesajlari ile siyasette artan olumlu beklentiler, piyasalari umutlandiriyor. Bu umutlu bekleyis, faizlerin yukselisini frenlerken, borsaya talebi de artiriyor. Faiz cephesinde Hazine`nin bir yillik ihalesine karsin cok buyuk bir hareketlenme yasanmazken borsa yeni rekoruna ulasti. Borsa endeksi 144 puan birden artarak, 5 bin 800 puani da asti ve 5 bin 811 puandan kapandi. Borsa hisseler ortalama yuzde 2.5 oraninda prim yapti. Hukumetin kurulmasinda cok buyuk bir sorunla karsilasilmayacagina inanan borsa yatirimcisinin artan talebi, IMKB endeksini de dunku yukselisle 6000 puan sinirina bir adim daha yaklastirmis oldu. Borsada sabah, ucuz kalmis hisselere yonelik olarak onceki gun baslayan alim dalgasi devam ettigi gozlendi. Fiyatlari hala 3 bin puanlik endekste gezinen hisselerin bazilari dun ilk seansta, ortak operasyonlarin da etkisiyle tavan fiyatlara yukseldi. Henuz krizden tam olarak cikamayan pamuklu giyim ve tekstil sirketlerinin hisselerinde bile, dusuk fiyat dusuncesiyle alimlar dikkat cekti. IMKB endeksi ilk seansi, 62 puanlik primle 5 bin 731 puandan tamamlarken hisseler yuzde 1.1 oraninda prim yapti. Ikinci seansta bankalara ve holdinglere yonelik artan alim emirleri ile endeks genelde, ilk seanstaki degerinin uzerinde seyretti. Kapanisa dogru, endekste agirligi olan kamu hisselerindeki alimlar, borsayi 5 bin 800 puanin uzerine tasidi. Ilk seansta 78 trilyon lira duzeyindeki islem hacmi, ikinci seansta biraz daha artarak, 90 trilyon liraya ulasti. Boylece gunluk islem hacmi de 168 trilyon lirayi buldu.
Meclis`te bugun yasanacak gelismeler, kuskusuz piyasalari da cok yakindan ilgilendiriyor. Meclis Baskanligi icin puruz cikmamasi, piyasalarda hukumetin kurulma sansini guclendirecek bir gelisme olacaktir. Bono faizleri ikinci elde, dun de onceki gunku gibi, yuzde 92-93 seviyesindeydi. Faizlerin yerinde saymasi da borsaya talebi artiran bir unsur olarak gosteriliyor. Onumuzdeki gunlerde hukumetin kurulmasi halinde faizlerdeki dususun hizlanacagi beklentisi de borsaya talebi artiriyor. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.011 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.