Borsa Baskanlıgı Duyuruları Ptofs Ulusal Pazar`da Hisse Senetleri Islem Gormekte Olan Petrol Ofisi A.s.`nde %51 Oranindaki ...

30.06.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
BORSA BASKANLIGI DUYURULARI
PTOFS Ulusal Pazar`da hisse senetleri islem gormekte olan Petrol Ofisi A.S.`nde %51 oranindaki kamu payinin "Blok Satis" yontemiyle ozellestirilmesi surecinde nihai pazarlik gorusmelerinin 29.06.1998 tarihinde yapilacak olmasi nedeniyle, hisse senedinin (PTOFS.E) sirasindaki islemler, Hisse Senetleri Piyasasi Yonetmeligi`nin 25/a maddesi uyarinca, 29.06.1998 tarihinde 1. seans oncesi gecici olarak durdurulmustu.
Konu hakkinda, Ozellestirme Idaresi Baskanligi`ndan gelen yazilarin bir ornekleri Sermaye Piyasasi Kurulu`na iletilerek, Sermaye Piyasasi Kurulu`nun (Kurul) Seri:IV, No:8 Sayili "Halka Acik Anonim Ortakliklar Genel Kurullarinda Vekaleten Oy Kullanilmasina ve Cagri Yoluyla Vekalet veya Hisse Senedi Toplanmasina Iliskin Esaslar Tebligi"nin 17. Maddesi geregince cagrida bulunma yukumlulugunun dogup dogmadigi konusunda Sermaye Piyasasi Kurulu`ndan gorus gelip kamuya duyuruluncaya kadar Sirket hisse senetlerinin islem sirasinin I.M.K.B. Yonetmeligi`nin 25. maddesi uyarinca kapali kalmaya devam etmesine Borsa Yonetim Kurulu`nun 30.06.1998 tarihli toplantisinda karar verilmistir.

Konuya iliskin olarak OIB`ndan gelen yazilar asagiya cikarilmistir:
Petrol Ofisi A.S. ile ilgili olarak Borsa Baskanligi`nca Ozellestirme Idaresi Baskanligi`ndan istenen aciklamaya cevaben gelen 30.06.1998 tarih ve 4369 sayili yazi:
"Ilgi: 29.06.1998 tarih ve 10424 sayili yaziniz. Ilgi`de kayitli yazi ile Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri: IV, No: 8 sayili Tebligi hukumlerinin cercevesinde, aliciya iliskin bilgilere, satis fiyatina, satis miktarina, satis ve odeme kosullarina, ihale sartnamesinde cagrida bulunma yukumlulugune iliskin bir hukum olup olmadigina ve bundan sonra takip edilecek prosedure iliskin aciklamalar talep edilmektedir. Petrol Ofisi A.S.`nin % 51 oranindaki hissesinin ozellestirilmesi amaciyla 29.06.1998 tarihinde kamuya acik olarak yapilan nihai pazarlik gorusmeleri ve acik arttirma sonucunda ilk uc teklif ve sahipleri; Akmaya/Orteks Ortak Girisim Grubu 1.160 milyon ABD Dolari, Dogus Holding/Garanti Bankasi Ortak Girisim Grubu 1.150 milyon ABD Dolari, Is Bankasi/Park Holding A.S./Bayindir Holding/PUAS Ortak Girisim Grubu 1.110 milyon ABD Dolari olarak gerceklesmistir.
Ihale sonuclari 4046 sayili Kanun hukumleri geregince Ozellestirme Yuksek Kurulu`na sunulacak ve Kurul karari sonucunda uygun gorulen teklif sahibine Satis Anlasmasi imzalanmasi ve % 50 pesin odemenin yapilmasi icin makul bir sure taninacaktir.
Ihale Sartnamesi hukumleri geregince toplam satis bedelinin en az % 50`si sozlesme imza tarihinde pesin, vadeye baglanan kismin yarisi yillik % 10 basit faizi ile birlikte sozlesme imza tarihinden bir yil sonra, bakiye tutar ise yillik % 10 basit faizi ile birlikte sozlesme imza tarihinden iki yil sonra odenecektir. Ihale Sartnamesi`nde cagrida bulunma yukumlulugune iliskin herhangi bir hukum bulunmamaktadir.
Ugur Bayar
Baskan "
Ozellestirme Idaresi Baskanligi`ndan Borsa Baskanligi`nca istenen ek aciklamaya cevaben gelen 30.06.1998 tarih ve 4402 sayili yazisi asagiya cikarilmistir.

"Konu: Petrol Ofisi A.S.`nin %51 Oranindaki Hissesinin Ozellestirilmesi
Ilgi: a) 29.06.1998 tarih ve 10424 sayili yaziniz.
b) 30.06.1998 tarih ve 4369 sayili yazimiz.
c) 30.06.1998 tarih ve 10466 sayili yaziniz.
Ilgi (a)`da kayitli yaziniz ile Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:IV, No:8 sayili Tebligi hukumlerinin cercevesinde, aliciya iliskin bilgilere, satis fiyatina, satis miktarina, satis ve odeme kosullarina, Ihale sartnamesinde cagrida bulunma yukumlulugune iliskin bir hukum olup olmadigina ve bundan sonra takip edilecek prosedure iliskin aciklamalar talep edilmis ve ilgi (b) yazimizda bu hususlar ile ilgili detayli aciklamalar tarafiniza gonderilmisti. Bu defa ilgi (c) yaziniz ile bundan sonra izlenecek prosedure ve ozellestirme islemlerinin tamamlanmasinin ongoruldugu tarihe iliskin aciklamalar talep edilmektedir.
Ilgi (b) yazimizda da aciklandigi uzere, Ihale sonuclari 4046 sayili Kanun hukumleri geregince yaklasik bir hafta icerisinde Ozellestirme Yuksek Kuruluna sunulacak ve Kurul karari sonucunda uygun gorulen teklif sahibine Satis Anlasmasi imzalanmasi ve %50 pesin odemenin yapilmasi icin Kurul karari ile makul gorulecek bir sure (ortalama 90 gun) taninacaktir. Diger taraftan, ilgi (b) yazimiz ile tarafiniza bildirilen en yuksek teklif sahibi uc yatirimci Rekabet Kurulu Baskanligi`na da bildirilmis ve "Rekabet Kurulu Baskanligi Birlesme ve Devralmalar Hakkinda Bildirim Form"lari Kurul`un detayli inceleme ve degerlendirilmesine sunulmustur. Rekabet Kurulu Baskanligi`ninda uygun gorusu olmasi durumunda, Satis Anlasmasi muzakerelerinde gerekli sartlari yerine getiren teklif sahibi ile Anlasma imzalanacak ve POAS`in %51 hissesi devredilerek satis islemi tamamlanacaktir.
Ugur Bayar
Baskan " (IMKB BULTEN)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.