Borsa Baskanlıgı Duyurusu Sermaye Piyasasi Kurulu`nun 02.08.1999 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

04.08.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
"Ilgi: 26.04.1999 tarih ve OFD/823-3682 sayili yazimiz.
Kurulumuzun 1998/47 sayili Haftalik Bulteni ile 27.11.1998 tarihli Borsa Gunluk Bulteni`nde ilan edilen 26.11.1998 tarih ve 106-1321 sayili karari uyarinca; yatirim ortakliklari dahil halka acik ortakliklarin, hazirlamakla yukumlu olduklari yillik ve ara donem mali tablolarinin 33 nolu bilanco dipnotunda ve halka arzlarda izahnamelerinde sirketin 2000 yili sorunu ile ilgili durumu, sorun karsisindaki riskleri, sorun belirleme ve cozum maliyetleri, riskin gerceklesmesi durumunda uygulanacak plan hakkinda aciklama yapmalari gerekmektedir.
Konu hakkinda bazi sirketlerin 31.12.1998 tarihli mali tablolarinda gerekli aciklamalari yapmadiklari gorulmus; Ilgide kayitli yazimiz ekinde bu sirketlerden tespit edilenlerin listesi verilerek,bu sirketlerin konuya iliskin aciklamalarini ivedilikle yapmalari, bundan sonra yayimlanacak yillik ve ara donem mali tablolarinin 33 nolu bilanco dipnotunda gerekli aciklamalara yer vermeleri gerektigi belirtilmistir. Sozkonusu yazimizin 28.04. 1999 tarihli Borsa Bulteni`nde ilanindan sonra, 2000 yili sorunu hakkinda henuz aciklama yapmayan sirketlerin bir kismi ozel durum aciklamasi yapmislardir.
Ek/1`de verilen listede 31.12.1998 tarihli bilanco dipnotunda, ozel durum aciklamalarinda veya izahnamede konu hakkinda herhangi bir aciklama bulunmayan sirketler yer almaktadir.
Kurulumuzun 26.11.1998 tarih ve 106/1321 sayili karari geregince, halka acik anonim ortakliklarin tamaminin Ek/2`de verilen formata uygun olarak, 30.06.1999 tarihli ve izleyen donemlere iliskin mali tablolarinin 33. nolu bilanco dipnotunda konu hakkinda bilgi verilmesi gerekmektedir. Bilanconun 33 nolu dipnotunda verilen bilginin dogrulugundan sorumlu olmamakla birlikte, bagimsiz denetim kuruluslarinin aciklama yapilip yapilmadigi hususunu kontrol etmeleri gerekmektedir.
Sermaye Piyasasi Kanunu`nun 47/B-5 maddesi cercevesinde, 2000 yili sorunu hakkinda mali tablolarinin dipnotlarinda ve halka arzlarda izahnamelerde, Kurul tarafindan ongorulen standartlara uygun olarak aciklama yapmayan halka acik ortakliklar hakkinda, ayni Kanun`un 49`uncu maddesi hukumleri cercevesinde suc duyurusunda bulunulacaktir.
Bilgi edinilmesini ve halka acik sirketlere 2000 yili sorunu hakkinda aciklama yapmalari gerektiginin hatirlatilmasini teminen isbu yazimizin Borsamiz Gunluk Bulteni`nde uc gun sure ile yayinlanarak kamuya duyurulmasi hususunda geregini rica ederim."
Prof.Dr. Muhsin MENGUTURK
Kurul Baskani (IMKB BULTEN)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.017 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.