Borsa Bir Gun Soluklandi Dun Yine Zirveye Kostu.

19.01.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Onceki gun panik satislarla hizli gerileyen borsa, dun yuzde 6 oraninda artarak dunku kayiplarini fazlasiyla yerine koydu. Borsa endeksi, 1119 puan artisla 19 bin 577 puanla yeni zirvesine ulasti. Yuzde 10`lara kadar gerileyen gecelik faizlerdeki dusus de paranin borsaya yonelisini hizlandirdi. BORSA bir gunluk aradan sonra dun yeni zirvesine ulasti. Onceki gun panik satislarla 20 bin puandan donen borsa, dun 1119 puan artarak, 19 bin 577 puanla yeni tarihi zirvesine ulasti. Hisseler dun ortalama yuzde 6 oraninda prim yapti. Borsada islem hacmi de ilk seansta 449.5 trilyon, ikinci seansta ise 485 trilyon lira olmak uzere toplam 934.6 trilyon lira gibi yuksek sayilabilecek duzeyde gerceklesti. Hazine`nin dun duzenledigi iki ayri ihalede faizlerin yuzde 35 duzeylerine kadar gerilemesinin yanisira gecelik oranlarin da tekrar yuzde 10`lara kadar inmesi, borsayi rakipsiz kilmaya devam ediyor. Onceki gun kar satislarinin birara panige donusmesi sonucu hisseleri elinden cikarmak zorunda kalan buyuk kucuk pek cok yatirimcinin dun tekrar sattigi hisseleri biraz daha pahali da olsa yerine koyma yoluna gittigi gozlendi. Fakat parasini yatiracak baska alan bulamayip tekrar borsaya geri donen yatirimcinin 20 bin sinirina dayanan borsada, alim yaparken dikkatli olmasinda fayda var. Keza borsada yukselis bundan da sonra da devam edebilir. Ancak bundan sonraki cikislarda kár satislarinin da yogunlasmasi kacinilmaz olacaktir. Bu satislar, onceki gunku gibi panige donusebilir ve bu dalgalanmalardan ozellikle kucuk yatirimci zararli cikabilir. 20 bin puana dayanan borsada, yuzde 500, yuzde 600 kazanan bir hisseyi hala, katlanacagi dusuncesiyle tasimaya devam etmek cok akilci bir yaklasim olmasa gerek. Borsa, onceki gunku yogun kár satislarinin ardindan dun sabah kucuk capli tepki alimlari ile 18 bin 474 puandan gune basladi. Daha sonra gelen satislarla endeks, 18 bin 182 puana kadar dustu. Ardindan seans ortalarina dogru gelen alimlarla toparlanan borsa, birinci seansin sonlarina dogru 19 bin puanin da uzerine cikti. Ancak son dakika satislari ile ilk seansin sonnuda endeks, 319 puanlik artisla 18 bin 777 puandan kapandi. Ikinci seansta ise faiz cephesinden gelen olumlu haberlerle alimlar artti. Hisse bazinda alimlarla acilan ikinci seansin ilk dakikalarinda, ozellikle banka hisselerindeki alimlarla endeks 19 bin puani asti. Seans sonuna kadar da banka hisselerinin onculugunde yukselisini surduren borsa, gunu 19 bin 577 puandan tamamladi. Faiz cephesinde dun Hazine`nin yaptigi ihaleler konusuldu. Bono oranlari yuzde 38`lik duzeyini korurken gecelik oranlarin birara yuzde 10`lara kadar geriledigi gozlendi. Bazi bankalarda yuzde 8`le gecelik repo yapildigi haberleri de geldi. Gecelik oranlarin cok hizli dusmesi, bankalarin doviz alimina yoneltti. Merkez Bankasi da doviz talebini karsilamak amaciyla dun piyasaya 900 milyon dolar sattigi tahmin ediliyor. (HURRIYET)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.022 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.