Borsa Yerlilerle Yine Zirvede.

21.12.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Yabancilarin buyukbolumunun Noel tatili nedeniyle cekildigi borsa, haftaya yine rekorla basladi. Borsa endeksi 227 puan artarak, 13 bin 433 puanla yeni tarihi zirvesine ulasti. Hisseler ortalama yuzde 1.7 oraninda artti. Bono faizleri de bir puan kadar duserek yuzde 46. 8`e indi. BORSA bu haftaya da rekorla basladi. Borsa endeksi 227 puan artarak 13 bin 433 puanla yeni tarihi zirvesine ulasti. Hisseler ortalama yuzde 1.7 oraninda prim yapti. Borsa endeksinde rekorun dun biraz zorlanarak gerceklestigi soylenebilir. Sabah seansina 13 bin 338 puandan baslayan borsa, ilerleyen dakikalarda gelen satislarla birara inise gecti. IMKB 100 endeksi, bu satislarin etkisiyle 13 bin 73 puana kadar geriledi. Ilk seansin sonlarina dogru holding ve kamu hisselerindeki destek alimlari ile toparlandi. Birinci seansin sonunda da 141 puanlik artarak 13 bin 347 puanlik yeni rekoruna ulasti. Endeks bazinda yakalanan rekora karsin, daha oncekilere kiyasla dun ilk seansta islem hacmi 222.3 trilyon lira gibi dusuk sayilabilecek duzeyde gerceklesti. Ogleden sonraki seans da alim emirleri ile acildi. Seans icinde endeks birara 13 bin 491 puani da gorerek, 13 bin 500 puan seviyesine de dayandi. Ancak bu seviyelerde kár satislari artti ve endeks biraz geriledi. Kar satislarinin seans icinde karsilanmasiyla toparlanan borsa, gunu 13 bin 433 puanla, yeni rekorunda kapatti. Ogleden sonraki seansta da, borsanin yeni rekoruna ulasmasinda kamu ve holding hisseleri etkili oldu. Ikinci seansta da islem hacmi ilk seanstakinin cok az uzerinde, 243.3 trilyon lira duzeyinde gerceklesti. Borsada dun gunluk islem hacmi de gecen haftaki gunluk 500-600 trilyon liralik hacimlerin altinda, 466.3 trilyon lira duzeyinde kaldi. Islem hacminin dusuklugu yabancilarin Noel tatili nedeniyle piyasadan cekilmelerine baglaniyor. Ayrica bazi yabanci fonlarin da, 2000 sorunu nedeniyle islemlerini en aza indirmesi hesaba katildiginda islem hacmindeki kucuk capli da olsa yasanan dusunun nedeni anlasilir. Borsanin, sadece yerlilerle de olsa, yeni zirvesine ulasmasi, yatirimcilarin biraz da vergi beyani nedeniyle hisse satislarini 2000 yilina ertelemelerine baglaniyor. Borsa yeni zirvesine ulasirken gecen hafta yuzde 47-49 araliginda sikisik kalan bono faizleri de dun biraz geriledi. En aktif kagitlardan 23 Agustos vadeli tahvilini faizi dun gecen hafta sonuna gore yaklasik bir puan gerileyerek yuzde 46.8`e indi. Bankalar Yasasi`nin cikmasi, bonoda biraz alim getirdigi icin oranlar geriledi. Yeni Bankalar Kanunu ile birlikte sektorde banka birlesme ve devirleri de gundeme gelebilir. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
1.006 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.