Borsa Zirvenin Altinda Kaldi.

28.10.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Piyasalar erken tatilhavasina girdi. IMF ve Dunya Bankasi gorusmelerinin piyasada yarattigi olumlu havanin kaybolmamasina ragmen, kisa surede 6 bin 500 puanin uzerine cikan borsada kar satislari agir basti. Hafta basindan itibaren hizli yukselise gecen borsa dun gelen kar amacli satislarla biraz geriledi. Onceki gun 6 bin 545 ile yeni tarihi zirvesine ulasan borsa, dun 35 puanlik kayipla 6 bin 509 puandan kapandi. Hisseler ortalama binde 5 oraninda geriledi. Onceki gun 216 trilyonluk oldukca yuksek sayilabilecek islem hacmiyle ve kisa vadeli olumlu beklentilerin etkisiyle yeni rekor seviyesinde kapanan borsa, dun sabah ilk dakikalarda gelen alim emirleriyle yeni zirvelere ulasti. Seans icinde endeks birara 6 bin 562 puana kadar yukseldi. Fakat bu sevyielerden kar satislari ile endeks inise gecti ve 6 bin 405 puana kadar dustu. Ilk seansin sonuna dogru kucuk capli alimlarla biraz toparlansa da, kapanista onceki gunku seviyesinin altinda kaldi. Endeks birinci seansi 80 puanlik kayipla, 6 bin 464 puandan kapatti. Birinci seansta islem hacmi ise onceki gunun oldukca altinda, 66.9 trilyon lira duzeyinde gerceklesti. Ikinci seansin ilk yarisinda da satislar agir basti. Ozellikle son birkac gunde hizli prim yapan IMKB 30 endeksinde yeralan hisselerde artan satislar, borsanin toparlanmasini frenledi. Fakat borsada kar satislarina karsin Is Bankasi (C) hisselerindeki alimlarin, endeksin hizli gerilemesini onledigi soylenebilir. Is Bankasi (C) hisseleri, borsadaki dususun aksine, gunu primli kapatti. Kapanisa dogru, Is C`nin yanisira endekste agirligi olan diger bazi hisselerdeki alimlarla endeks direnc noktasi olarak gorulen 6 bin 500 puanin uzerine tasindi. Gunun 80 puanlik kayipla 6 bin 509 puandan tamammlayan borsanin, 6 bin 500 puanin uzerinde kalmasi, yukselis trendini devam ettirecegi seklinde degerlendiriliyor. Ikinci seansta da islem hacmi, ilk seanstakinin biraz uzerinde 68.2 trilyon lira olarak gerceklesti. Boylec egunluk toplam islem hacmi de, onceki gunku seviyenin oldukca altinda, 135 trilyon lira duzeyinde gerceklesti. Hafta basinda yuzde 80`e kadar gerileyen bono oranlarinda ise onceki gun baslayan artis dun de surdu. Onceki gun yuzde 82 duzeyine cikan bono faizi dun 1.5 puan kadar artarak yuzde 83`un uzerine cikti. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.007 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.