Borsada Yedi Trilyon Liralik Yabanci Surprizi.

08.04.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Borsayoruldu. Iki ayda yuzde 80`den fazla prim yapan borsanin yorulmasi dogaldir. Bir ustadin ifadesiyle, bu yukselis, sadece 8-10 hisse uzerinde gerceklestiyse, yorgunluk bir kat daha artar. Bayram sonrasi beklentilerin aksine yeni rekorlarla tanisan borsada, iki gunluk hizli y ukselisin ardindan dun yorgunluk belirtileri basladi. Onceki gun 4 bin 896 puandan kapanan borsa dun sabah acilista gelen alim dalgasi kisa surdu. Ozellikle hizli yukselen banka hisselerinde kar amacli satislar borsada yukselisi frenledi. Ilk seansin sonunda endeks 13 puanlik artisla 4 bin 910 puandan kapandi. Endeksteki bu kucuk artista bu kez sanayi hisseleri etkili oldu. Borsada daha dogrusu, mali endekste agirligi olan banka hisselerindeki yorgunluk, ikinci seansta da kendini hissettirdi. Banka hisseleri yurumeyince IMKB endeksi de gunu sadece 30 puanlik artisla 4 bin 926 puandan tamamladi. Borsada baslayan durgunluk, islem hacminde de onceki gune azalmayi beraberinde getirdi. Ilk seansta 67.1 trilyon, ikinci seansta da 61.5 trilyon lira olmak uzere gunluk toplam islem hacmi, 128 trilyon lira duzeyinde gerceklesti. Aslinda borsada uzun bayram sonrasinda kredi islemlerin de baskisiyla kar amacli satislar bekleniyordu. Bu beklentilerin aksine borsa, haftanin ilk gunu yeni tarihi rekoruna ulasti. Ilk gunku surpriz rekorda, yabanci yatirimci faktoru etkili oldu. Yabancilarla calisan buyuk bir araci kurum uzerinden hafta basinda dis kaynakli 3.5 trliyon lira net para girisi oldugu, onceki gun dis kaynakli para girisinin net 7 trilyon lirayi buldugu konusuluyor. Yabancilarin hafta basinda once YKB ile baslayan alimlari, ogleden sonra Is ve Garanti Bankasi ile surdu. Haftanin ikinci gunu, bu hisselere, Akbank, Sabanci Holding ve Erdemir eklendi. Boylece haftanin ilk iki gunu sadece 8-10 hisse uzerinden borsaya 7 trilyon lira net yabanci parasi girdi. Cok az sayida hissenin degeri arttigi icin borsa yatirimcilari, araci kurum calisanlarina, `borsa artti bizim hisseler kipindamiyor` diyerek yakiniyorlar. Araci kurumlar da, `bekleyin sira sizin hisselere de gelecek` diyorlar. Borsada yukselisin devami, taze para girisinin devamina bagli. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
998 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.