Borsanın ıcınden.

27.04.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :

VAKIF GAYRIMENKUL YAT.ORT.: Cuma gunu borsada genel bir dusus trendi yasanirken, hareket ettirilmesi kolay hisselerde de her zamanki suni cikislar yasandi. Bunlardan biri olan Vakif Gayrimenkul Y.O.`da, halka acik kismin buyuk bolumunu piyasadan toplayan grubun hareketleri dikkat cekti. Ankarali oludgu belirtilen bu grubun, hissenin fiyatini yukari cekerek elindeki hisseleri yavas yavas satmaya calistigi belirtiliyor. Grubun mal bosaltma hareketini sezdirmeden yapmak istemesi ve zaten piyasada fazla hisse olmamasi nedeniyle cuma gunu ancak bin 711 lotluk zayif bir islem gerceklesti.
ANADOLU ISUZU: Sirkette ilginc bir operasyon yasaniyor. Nisan ayi basinda Anadolu Isuzu`nun (Asuzu) bu yilin 3 aylik doneminde iyi kar aciklayacagini piyasaya yayan grup, bir yandan da hisseyi toplamaya basladi. Olumlu havanin etkisiyle borsanin cikis trendine girmesi ve yabanci yatirimcilarin da hissede alima baslamalari operasyonu destekledi. 1 Nisan`da 17 bin 250 liradan baslayan operasyonla hisse 22 Nisan`da 27 bin 250 liraya yukseltildi. Cuma gunku dususle elde ettigi karlari realize etme firsati bulan grup, hisseden cikabilmek icin acilista Asuzu hissesini 29 bine kadar cikardi. Bu seviyeden mal bosaltmaya baslayan grubun satislariyla hisse cuma gununu 25 bin 500 liradan kapatti. Ancak bu grubun elindeki hisselerin tamamini satamadigi operasyonun surecegi belirtiliyor.
ECZACIBASI ILAC: Holding`in bir gayrimenkul yatirim ortakligi sirketi kuracagi ve Eczacibasi Ilac`in Levent`teki arsasini bu sirkete devredecegi soylentisini piyasaya yayan grubun, yeterli kari elde ettikten sonra gecen haftadan itibaren satisa gectigi konusuluyor. 24 Mart`ta 8 bin 900 lira olan hisse 17 Nisan`da yuzde 79`luk artisla 16 bin liraya ulasti. Grubun hisseden cikmaya baslamasi ile de hisse 4 gunde yuzde 25 deger kaybetti. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.