Borsanin Rakibi Yok.

02.12.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Borsa, IMF`le stand-bygorusmelerinin yurutuldugu ve anlasmanin sekillendigi kasim ayinda hizli bir cikis yasadi. Borsanin gecen kasim ayi getirisi yuzde 29`a ulasti. Ekim sonunda 6556 duzeyinde bulunan borsa endeksi, 15 Kasim`da 8500`u gecti. 17 Kasim depreminin etkisini hafif hisseden endeks, izleyen gunlerde surekli yukselerek 22 Kasim gunu ikinci seansin kapanisinda 9000`e yaklasti. Endeks, stand-by anlasmasi oncesi kaydettigi bu asiri yukselmenin ardindan, anlasmanin kosullarinin netlestigi 23 Kasim`da ise kar realizasyonu amacli satislarin etkisiyle bir miktar geriledi. TBMM`de kabul edilen deprem vergisinin olumsuz etkisiyle 26 Kasim`da daha ciddi bir dususle yeniden 8500`lere gerileyen endeks, izleyen gunlerde de dususunu surdurerek 29 Kasim`da 8105`e kadar gerilerken, son gun kaydettigi artisla ayi 8459`dan kapadi. Bu artista, hazine`nin aralik ayinda ihaleler yoluyla ic borclanmaya gitmeyecegini aciklamasi buyuk rol oynadi. Gecen ay yuzde 29`luk artis kaydeden borsa endeksinde yilin ilk onbir ayindaki artis yuzde 225.6, son bir yildaki artis da yuzde 228.1 olarak belirlendi. Dolar da kasim ayinda onceki aylara gore cok daha yuksek bir artis gosterdi. Kasim ayinda dolardaki artis yuzde 7.5 olurken, marktaki artis yuzde 3`te kaldi. Ocak-Kasim doneminde dolar yuzde 63.7, mark yuzde 41.7, son bir yilda dolar yuzde 69.9, mark yuzde 49.3 artis gosterdi. Japon Yeni, kasim ayinda yuzde 9.7, ilk onbir ayda yuzde 82.7, son bir yilda da yuzde 104.9`la baslica dovizler icinde en yuksek artisi kaydetti. Mevduat faizlerindeki gerilemeye bagli olarak kasim ayinda mevduatin getirisi onceki aylara gore daha dusuk duzeylerde gerceklesti. Ocak-Kasim doneminde uc ay vadeli mevduat bilesik olarak yuzde 74, alti ay vadeli de yuzde 72.8 kazandirdi. IMKB devlet ic borclanma senetleri performans endeksine gore kasim ayinda bir ay vadeli kamu kagitlari yuzde 4.5, uc ve alti ay vadeli kagitlar ise ayni oranda olmak uzere yuzde 5.4 getiri sagladi. Ocak-Kasim doneminde vadesine bir ay kalmis kamu kagitlariyla cevrilen fonlarda yuzde 63.4, uc ay vadelilerle cevrilenlerde yuzde 70, alti ay vadeli kagitlara dayali fonlarda yuzde 89.8 getiri olustu. Son bir yilda da bir ay vadeli kagitlar yuzde 73.6, uc ay vadeliler yuzde 80.7, alti ay vadeli kagitlar yuzde 101.7 kazandirdi. Istanbul Altin Borsasi`nda olusan kapanis fiyatlarina gore altin kasim ayinda yuzde 4.6, ocak-kasim doneminde yuzde 67.3, son bir yilda yuzde 67.9 getiri sagladi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.