Borsaya `altin Hisse` Geliyor.

15.12.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
IMKB`nin `altin hisse`siyolda... Halka acilmak icin basvurusunu yapan Goldas Kuyumculuk`un hisseleri, buyuk bir aksilik olmazsa 24 Aralik`ta halka arz edilecek. Bu arzla birlikte ilk defa altin sektorunde bir sirketin hisseleri borasda islem gorecek. Goldas Kuyumculuk Genel Muduru Sedat yalinkaya, 2000 yilina halka acik bir sirket olarak gireceklerini vurguluyor. Halka arzin sabit fiyatla talep toplama yontemiyle yapilmasi planlaniyor. Hisselerinin yuzde 7`lik kismini halka acacak olan Goldas`in odenmis sermayesi 1 trilyon liradan 2.5 trilyona cikacak. 1998 yilini dolar bazinda yuzde 216 buyuyerek 1 trilyon 180 milyar net karla kapatan Goldas`in, 1999 yili dokuz aylik net donem kari 2 trilyon 395 milyar lira duzeyinde. Goldas`in tesisleri, bin 500 metrekare kapali alanda, yilda 10 ton degerli madenden mamul edilmis aksesuar uretmek uzere kurulu. Sirket bes kitada 25 ulkeye ihracat yapiyor. 120 ayri bilgisayar yazilimi entegre olarak calisiyor. Konsalide olarak 1998 yilinda 29 milyon dolar ihracat ve 67 milyon dolar satis yapan sirketin 1999 yilindaki hedefi, ihracatta 33 milyon dolar, ciroda 87 milyon dolar. Sedat YAlinkaya, 2000`li yillardaki projelerini soyle acikliyor: `Asya ve Ortadogu`da kendi satis temsilciliklerimizi, Milano`da ofis acmayi planliyoruz. Ic piyasada franchising yoluyla buyumeyi hedefliyoruz. Ihracat pazar hedeflerimiz Guney Amerika ulkeleri, diger Afrika ve Asya ulkeleri ve Turk Cumhuriyetleri olacak. Bankacilik sistemlerinde oldugu gibi ozel bir programla, musterilerimizin yaptiklari islemleri gormeleri icin gelistirilen sistem yururluge girecek. Bes yil icinde Avrupa kalite odulunu ve toplam kalite odullerini hedefliyoruz.` Yalincaya`ya gore atilan adimlar halka acilarak pekistirilecek. 1992 yilinda Ingiltere`de kurulan ofis sayesinde tecrube kazanan firma, 1 yillik bir asama sonrasi Merter`de kendi uretim tesislerini kurdu. Ayni yil hizli bir buyume kaydederek alti ulkeye ihracata basladi. 1994 yilinda ozel kuyumculuk programina gecildi ve Amerika`da temsilcilik acildi. 1995`te ihracat yapilan ulk esayisi 12`yi buldu. Iki yil sonra CAD programlari ile tasarim gelistirme sanal ortama aktarildi. 1998 yilinda Turkiye`deki ilk ve tek ISO 9002 kalite belgesini alan kurulus oldu. 1998 yilinda ikinci temsilcilik olarak Londra`da ofisa cti. 1998 yilinda 29 milyon dolarlik ihracat gerceklestiren Goldas, halen bes ayri kitada 25 ulkeye ihracat yapiyor. pazarlama ve Ar-Ge`ye surekli yatirim yapan firma, her yil 2 bin yeni urun ve 25 binden fazla model uretiyor. (PARA-BORSAMARKET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.