Boya, Boy Aynasında

20.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

-Sanayi Ve Ticaret Bakanı Tanrıkulu: -Standardizasyon Ve Kalite, Uluslararası Ticarette Rekabet Şartlarına Uyum Sağlanması, Ekonomilerin Planlanması Ve Topyekün Kalkınma Hareketi Yönünden Büyük Önem Arz Etmektedir

ANKARA (A.A) - 20.12.2000 - Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, standardizasyon ve kalitenin, toplumsal ihtiyaçların can ve mal güvenliği bakımından karşılanması, uluslararası ticarette rekabet şartlarına uyum sağlanması, ekonomilerin planlanması ve topyekün kalkınma hareketi yönünden büyük önem arz ettiğini söyledi. Bakan Tanrıkulu, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ölçüler ve Standartlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Boya, Boy Aynasında konulu toplantının açılış konuşmasını yaptı. Tanrıkulu, bu toplantıda Bakanlığın mecburi yürürlüğe koyduğu standartlarla ilgili olarak karşılaşılan sorunların tartışılacağını bildirdi. Konuşmasında, bilgi ve yoğun teknolojilerin hakim olmaya başladığı günümüzde, ticari rekabetin de kendine özgü bir yapıya kavuşmaya başladığını ifade eden Bakan Tanrıkulu, şöyle devam etti: Bilim ve teknoloji paralelinde gelişme kaydeden sanayideki her yükseliş, yatırım ve piyasa ekonomisinde büyük bir gelişmeye neden olmuştur. Standardizasyonun sanayileşme ve kalkınmanın temel şartlarından biri olması, kalite güvencesini, standartların sürekli geliştirilmesini ve güncelleştirilmesini zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle Bakanlığımız, standardizasyon hizmetlerine özel önem vermektedir.

-ZORUNLU MAMÜL SAYISI 243`E ÇIKARTILDI-

Sanayi ve Ticaret Bakanı Tanrıkulu, Bakanlık tarafından Türk Standartlarına Uygunluk Belgesi ve TSE hakkındaki Tebliğin hazırlandığını ve bununla TSE markası bulundurma zorunluluğu olan mamüllerin sayısının 243`e çıkartıldığını bildirdi. Bakanlık tarafından bugüne kadar boya konusunda da 20 adet Türk standardının mecburi olarak uygulamaya konulduğunu da belirten Bakan Tanrıkulu, bu standartların 5`i bu tebliğ kapsamına alınmıştır dedi. Tanrıkulu, kalite anlayışının hakim kılınması gerektiğini de belirterek, bir ülkenin kalkınmışlık düzeyinin en inandırıcı kanıtının ürettiği mal ve hizmetin kalitesi olduğunu söyledi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.007 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.