Brezilya Soku Bizi De Etkiledi.

14.01.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Brezilya`dan dun ardiardina gelen haberler ic piyasada da bomba etkisi yaratti. Faiz oranlari 12-14 puana yakin yukselirken, borsa yuzde 8.26 dustu. Merkez Bankasi artan doviz talebi karsisinda piyasaya gun boyu satis mudahalesinde bulundu. Mudahale likidite acigini artirinca gecelik faizler yuzde 111`i gordu. Bono piyasasinda, artan yabanci satislari oranlari bir gunde 14 puana yakin yukseltti. Hazine`nin onceki gun yuzde 118.24 faizle sattigi 14 aylik tahvillerin faizi yuzde 131.29`a cikti. Sali gunu yapilan ihalede net 530 trilyon liralik kagit alan piyasanin kagit uzerinde de olsa bir gunluk zarari 29.8 trilyon lira oldu. Bonoda satis yapan yabancilar, dovize kayinca, 31 aralik`tan bu yana piyasadan doviz alan merkez Bankasi gun boyunca doviz satmak zorunda kaldi. 31 aralik-11 Ocak tarihleri arasinda piyasadan 1.6 milyar dolar doviz alan Merkez Bankasi`nin dun 350-400 milyon dolar satis yaptigi konusuluyor. Brezilya kabusu dun borsayi da vurdu. Endeks yuzde 8.26 duserek 2.447`ye indi. Yeni yilin ilk uc gununde yuzde 11 deger kazanan endeks, dunku kaybiyla 31 aralik`taki kapanisinin yuzde 5.7 altinda indi. Dunku gerilemede bankacilik endeksi yuzde 9.21 duserek en cok deger kaybeden sektor endeksi oldu. Islem hacmi onceki gune gore yuzde 10.8 duserek 42.2 trilyona geriledi. (SABAH)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.005 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.