Bsh Profilo, Sene Sonunda 6070 Milyon Dolar Ihracathedefliyor.

30.07.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
BSH Profilo Yonetim Kurulu uyesi Nesim Levi, ihracatin en buyuk bolumunun Avrupa Toplulugu`na yapildigini belirterek Orta Asya ve Turki Cumhuriyetleri, Kuzey Afrika Ulkeleri ile Amerika`da ihracat yapilan ulkeler arasinda bulunuyor` dedi. Yil sonu itibariyle ihraatta 60-70 milyon dolar hedeflerinin oldugunu da belirten Levi, soz konusu ulkelerin disinda Rusya, Hindistan, Orta Dogu, Guney Afrika, Brezilya ve Cin gibi ulkeler de ihracat yapilmasi dusunulen ulkeler arasinda bulundugunu soyledi. Rusya`ya firin, Hindistan`a buzdolabi, camasir makinasi ihrac etmeyi dusunduklerini belirten Levi, ihracatta agirlikli olarak buzdolabi ve firin olarak calistiklarini, camasir makinasini yeni urettikleri icin su anda sadece ic piyasaya verdiklerini de vurguladi. Levi ihracatin satislar icindeki payinin yuzde 15-20 oldugunu da sozlerine ekledi. 1999 Eylul ayinda Peg Profilo Bosh Siemens`in uretim birimi haline gelince yeni projelerin basladigini dile getiren Nesim Levi `Birlesmenin ardindan buzdolabi ve camasir makinesi ile ilgili proje gelistirdik. Buzdolabinda sifirdan yeni bir dolap tasarlandi. Ikinci projemiz fabrikanin ihtisaslasmasi. Ihtisaslasmanin amaci da urunun guvenilirligi ve kalitesi konusunda fabrikalari esit duzeye getirmek` dedi. Peg Profilo`nun, bulundugu noktaya getiren aile sirketinden profesyonel yonetilen sirket huviyetine burunduunu dile getiren Levi, pazarlama ve pazara farkli bakis acilariyla yaklasildigini ve urunlerdeki degisimlerin de istikrarda payinin olduguna isaret etti. Gecen yilin ozellikle ikinci yarisinda kendini hissettiren ekonomik krizin sirketi, 98`in ikinci yarisinin ortasinda etkiledigini belirten Nesim Levi, etkilenme sonucunda 99 yilinda 98 yilina gore ilk yarida satislarda yuzde 15 oraninda bir dususun yasandigini kaydetti. Kampanya ve promosyon yaparak krizi atlatmaya calistiklarini soyleyen Levi, ucuncu ceyrekte toparlanma olursa yil icindeki toplam dususun yuzde 15`den daha az olacagini vurguladi. Levi, kriz nedeniyle bazi yatirimlarini 2000 yilina ertelediklerini de soyledi. Levi, ertelenen yatirimlarin icinde, bu yil yapilmasi planlanan tek kapili buzdolabi yatirimi ile merkez burolarda yapilacak duzenlemelerin bulundugunu dile getirdi.
Ekonominin duzelmesi ile bulasik makinasi uretecegiz: Yonetim Kurulu Uyesi Nesim Levi, bulasik makinesini ithal ettiklerini soyleyerek, ekonominin duzelmesi ile bulasik makinesinin de uretilecegini kaydetti. Ithalatin Ispanya ve Almanya`dan yapildigini dile getiren Levi, Avrupa`da 6 adet uretim ulkesi bulundugunu soyledi. Levi bu uretim ulkelerinin almanya, Yunanistan, Polonya, Slovenya, Ispanya ve turkiye oldugunu da sozlerine ekledi. Peg Profilo`nun Bosch Siemens ile birlesmesi sonrasinda uretim kapasitasinin buzdolabinda 500 binden 800 bine, camasir makinasinda 350 binden 550 bine yukseldigini vurgulayan Levi firin uretiminin ise ayni kaldigini anlatti.
Ithalat ve ihracatimizi kolaylastirmak icin 15 milyon dolarlik yatirim yaptik: BSH Profilo Yonetim Kurulu Uyesi Nesim Levi, fabrika yatiriminin disinda bilgi islem yatirimi yaptiklarini belirterek, `Yil sonunda tamamlanacak projemiz var. Bu proje butun uretim, satis, lojistik ve finans sistemlerini yeni bir pakete gecirme isini kapsiyor. Ikinci ciddi yatirimimiz ise gecen yil yangindan sonra basladigimiz deponun yeniden insa edilmesi isi. En buyuk hayalimiz olan demiryolunu Devlet Demir Yollari ile anlasarak yeni yapilan deponun icinden gecirdik. Eylul-Ekim ayinda tamamlanmasini hedefledigimiz bu yatirimla birlikte ithalat ve ihracatta buyuk kolayliklar saglanacak. Boylece hammalzeme ithalati, yedek parca ve bitmis urun ihracatini demiryolu ile daha guvenilir ve ucuza yapmayi amacliyoruz. 10-15 milyon dolar olacagin dusunuyorum. Finansmanin bir kismini ozkaynaklardan bir kismini ise kredilerden karsilayacagiz.` (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.