Bu Tablo Degismeli.

15.12.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
En zengin il, kisi basina 7.500dolar gelirle Kocaeli. En fakiri ise 857 dolarla Agri. Arada tam 9 kat fark bulunuyor. Bu tablonun artik degismesi gerekiyor. Devlet Istatistik Enstitusu (DIE) 1998 yili il bazinda milli gelir sonuclarini acikladi. Kocaeli 7 bin 500 dolar kisi basina milli gelirle (KBMG) birinci sirada yeralirken, Agri 827 dolarla son sirada kaldi. Turkiye genelinde kisi basina milli gelir ise 3 bin 176 dolar olarak hesaplandi. 24 il bu sinirin ustunde milli gelir performansi gosterdi. Helsinki Zirvesi`nde Avrupa Birligi`ne aday ulke statusu taninan Turkiye`nin bazi illeri birligin standartlarini yakalamayi basardi. Kocaeli 7 bin 501 dolar kisi basina milli gelir duzeyi ile AB`ye hazir oldugunu gosterdi. Sanayinin yogunlastigi bu ili sirasiyla 4 bin 769 dolarla Yalova, 4 bin 736 dolarla Mugla, 4 bin 658 dolarla Istanbul izledi. KBMG`nin en yuksek oldugu diger iller arasinda Kirklareli, Izmir ve Edirne 4 bin dolarin ustunde performans yakaladi. Bilecik, Ankara, Canakkale, Manisa, Eskisehir, Bolu, Tekirdag, Adana, Bursa, Karaman, Icel, Antalya, Nevsehir ve Zonguldak 3 bin 500 dolar sinirini asti. Turkiye ortalamasi olan 3 bin 176 dolar barajini ise bu illere ilaveten Aydin, Nigde ve Sakarya asti. 80 ilin 56`si Turkiye ortalamasinin altinda. 1998`de ekonominin lokomotifini yine Istanbul olusturdu. Istanbul milli gelirin yuzde 21.7`sini tek basina yaratirken, ikinci sirada yuzde 7.3`le Ankara, ucuncu sirada yuzde 6.8`le Izmir yeraldi. Bingol, Kilis, Hakkari, Bartin, Gumushane, Tunceli, Igdir, Ardahan ve Bayburt milli gelire ancak binde bir oraninda katki saglayan iller oldu. Ekonomik kalkinmanin gostergesi kabul edilebilecek milli gelir performansinda Marmara Bolgesi yuzde 36. 9`la aslan payini aldi. Yuzde 16.1`le Ic Anadolu Bolgesi ikinci olurken, yuzde 4.2`yle Dogu Anadolu Bolgesi son sirada yeraldi. (SABAH)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.007 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.