Burcelik Yonetim Kurulu Baskani Ragip Serdaroglu:kriz Olumcul Degildi.

03.02.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
1999 yilinda krizli periyodlarin yasandigini ifade eden burcelik Yonetim kurulu Baskani Ragip Serdaroglu, 2000 yili icin 14 milyon dloar civarinda bir ciro hedeflediklerini ve cironun yuzde 35-40`i kadar ihracat planladiklarini vugruladi. 1999 yilinda diger sanayi sirketleri gibi Burcelik`in de krizden olumsuz etkilendigini belirten Serdaroglu, ancak krizin olumcul olmadigina dikkat cekti. Burcelik olarak gecen yil, personel eksikligi yapmamak, asiri borc yuku altina girmemek ve zarar etmemek olmak uzere uc prensip uzerinde durduklarini belirten Serdaroglu, `Ilk ikisinde basarili olmamiza ragmen, 1999`u ufak bir zararla kapatacagimizi dusunuyorum` dedi. 1999 yilinda sirket cirosunun 1998 yilina gore yaklasik yuzde 20 dustugunu belirten serdaroglu, 2000 yilinda krizin yavas yavas asilacagini, ikinci yariyilda da islerin normal hale gelecegini tahmin ettiklerini kaydetti. Serdaroglu, `bu yilki hedefimiz 1998 yili performansini yakalamak. Cunku 1998 yilinda oldukca iyiydik. 1999`da krizin etkileri goruldu. Bu nedenle 2000 yilinda 1998 yili performansini yakalaycagimizi umut ediyorum` dedi. Bu yil icin daha cok yenileme ve modernizasyon yatirimlari ongorduklerini belirten Serdaroglu, `1999 yilinda bazi yatirimlari gerceklestirdik. Tezgahlar aldik. Ancak bu yil daha cok otomasyon uzerinde calismayi dusunuyoruz. tesvik belgesi kapsaminda ufak capli yatirimlar olacak` dedi. Ihracat pazarini genisletmeye yonelik bir arayis icinde olmadiklarini belirten Serdaroglu, ideal ihracat oranlarinin yuzde 35-40 arasinda oldugunu kaydederek, `bu oranin uzerine cikmayi dusunmuyoruz. Cunku dis pazarlarda kar marjlari dusuk, rekabet cok yuksek` dedi. Ortadogu, Kuzey Afrika ve bazi Avrupa ulkelerine onemli miktarlarda ihracat yaptiklarini belirten serdaroglu, temel pazarlarinin bati Avrupa olduguna dikkat cekti. Serdaroglu, `ic piyasada rakiplerimizi belli bir sekilde gecme sansi soz konusu. Ama dis piyasada rakip cok fazla. Ozellikle Avrupa`da dunyanin dort bir yanindan gelen rakipler var. Bu nedenle kalite gereksinimi cok yuksek ve kar marjlari cok dusuk oluyor` dedi. Cimento, bankacilik, gida gibi bazi sektorlerde stratejik isbirliklerinin ve ortakliklarin soz konusu olabilecegini belirten Serdaroglu, ancak demircelik sektorunde bu tur birlesme ve ortaklarin sart olmadigina dikkat cekti. serdaroglu, `burcelik`e yonelik bir isbirligi ya da ortaklik gibi bir teklif olmadigi gibi bizim de bu yonde bir beklentimiz soz konusu degil. Ancak yurticinde diger bazi sektorlerde yasanan birlesme ve ortakliklar olukca olumlu` dedi. (FINANSAL FORUM)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
989 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
997 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.