Bursa Cimento`nun Ogutme Kapasitesi Yuzde 70 Artacak.

25.03.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Bu yil icinde 1 milyon 650 bin ton cimento uretimi ve satisi hedeflediklerini belirten Bursa Cimento Genel Muduru Burhan Evcil, 300 bin ton da ihracat planladiklarini vurguladi. Gecen yil pazarda bulunan her firma gibi bursa Cimento`nun da genel ekonomik durgunluktan etkilendigini kaydeden eVcil, bu durgunluktan fazla etkilenmemek icin uretim planlamasi, stoklarin azaltilmasi, ihracatin artirilmais ve mevcut pazarlari genisletmeye yonelik unsurlara onem verdiklerini ifade etti. 1998 yili sonunda 1 milyon 390 bin 782 ton cimento urettiklerini belirten Evcil, 1 milyon 391 bin 948 ton cimento satis ve 188 bin 742 ton da ihracat gerceklestirdiklerini kaydetti. Agirlikli olarak Belcika`ya ve Ispanya`daki musterileri araciligiyla Kuzey ve Bati Afrika ulklerine ihracat gerceklestirdiklerini belirten Evcil, 1999 yilinda ciro icinde ihracat payinin yuzde 14 olmasini planladiklarini kaydetti. Pazar arama calismalarinin devam ettigini soyleyen Evcil, agirlikli olarak mevcut pazarlari genisletmeyi planladiklarini ifade etti. Sirketin mevcut 1 milyon 700 bin ton/yil cimento ogutme kapasitesini, toplam 2 milyon 900 bin ton/yil`a cikaracako lan yeni bir cimento degirmeni tesisi ile 10 bin tonluk yeni bir cimento stok silosu icin 22 mark tutarinda tesvik belgesi aldiklarini belirten Evcil, bu yatirimin 1999 yili haziran ayinda devreye alinacagina dikkat cekti. Boylece yuzde 70 oraninda artan cimento ogutme kapasitesi ile sirketin talepi daha kisa sure icinde karsilayacagini vurgulayan Evcil, `Ayrica yeni kurulacak cimento stok silosu ile stoklama kapasitemiz de 30 bin tona cikarilmis olacak` dedi. Icinde bulunulan ekonomik durgunlugun yil sonuna kadar devam edecegini dusunduklerini belirten Evcil, ic ve dis pazarlardaki yogun rekabet ortaminda varolabilmek icin kaliteli, verimli ve stoksuz calisilmasi gerektigini ifade ederek, `Ihracata daha fazla onem verilmeli ve devamliligi saglanmalidir` dedi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.013 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.