Büyük Tatil’de Geri Sayım Başladı

03.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Yılbaşıyla birleşen bayram tatilinde doluluk oranları, tatilcinin tercihinin kayak ve
termal ağırlıklı olduğunu gösteriyor. Yılbaşı programları, bayram turlarına göre
daha pahalı. Turizmcilere göre, avantajlı olan uzun soluklu tatil ...


Sürekli okurlarımız hatırlayacaklardır, kasım ayı başında bayram ve yılbaşı tatilleri için yurtdışı turlarıyla ilgili bir haber hazırlayıp, henüz belli olmayan yurtiçi programlarına daha sonraki sayılarımızda yer vereceğimizi belirtmiştik.O haberimizden bu yana geçen 1 ayı aşkın sürede, yurtiçindeki alternatifler gazete sayfalarında yer almaya başladı. Biz ‘bu habere yer vermenin tam zamanıdır’ diye düşünürken, turizmcilerden öğrendiğimiz kadarıyla, özellikle kış tatiline cevap veren gözde yerlerin, aralık ayının ilk haftasında tamamen dolmuş olması bekleniyor. Eğer siz de kar tutkunlarındansanız, elinizi çabuk tutmanızda fayda var. Son birkaç yıldır hep Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle, normal yoğunluğundan uzak kalan yılbaşı tatil turlarında, nihayet beklenenin bu yıl gerçekleşeceği görüşü hakim. Üstelik yılbaşı programlarının bayram programlarına kıyasla daha pahalı olmasına rağmen... Bayram ve yılbaşı için ayrı ayrı programların yanı sıra, bayram öncesinden yılbaşı programının bitimine dek uzun soluklu tek programlar da hazırlayan seyahat acentaları, ekonomik tatil arayışındakilere uzun süreli tatili öneriyorlar. Yurtiçi bayram ve yılbaşı satışlarında 13 bin kişiye satış yapmayı hedeflediklerini söyleyen Asya Tur İç Satışlar Müdürü Murat Usluer, yılbaşı programlarının bayram programlarına göre daha pahalı olmasını “Tatil mekanları yılbaşına iddialı gala ve balo programlarıyla hazırlanıyorlar. Bazı tesisler yerli sanatçılarla anlaşıyor ve limitsiz içki gibi ekstra ikramları oluyor.


Haliyle bütün bunlar da maliyete ve dolayısıyla fiyatlara yansıyor” şeklinde açıklıyor. Özellikle kayak merkezlerine büyük bir talebin olduğunu da ekleyen Usluer, aralık ayının ilk haftası sonunda, kışlık mekanlarda yer bile kalmayacağı iddiasında. Kışlık mekanlara yoğun talep konusunda Usluer’e katıldığını belirten Bien Tours İç Turlar Satış Müdürü Bülent Argun da kendi satışlarında kışlık mekanlar kadar, termal merkezlerin de yoğun rağbet gören yerler arasında bulunduğunu ekliyor. Bu dönem içinde yaklaşık 4 bin 500-5 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Argun’dan tur fiyatlarını değerlendirmesini istediğimizde “Tatil dilimi olarak bayram ve yılbaşı dönemlerinin, diğer zamanlara göre daima daha pahalı olduğunu gözönünde bulundurduğumuzda, fiyatlarının makul olduğunu söyleyebiliriz” yanıtını veriyor.


Bu dönem için ulaşmak istedikleri kişi sayısını 8 bin olarak belirleyen Anı Tour’un Operasyon Müdürü Levent Çardaklı da fiyatların her kesime uygun olduğu inancında. “Geceliği 20 milyondan, 100 milyona dek uzanan farklı alternatifler var. Bu nedenle herkesin kendine uygun bir yer seçmesine imkan var” diyen Çardaklı, ekonomik tatil arayışındakilere kesinlikle ama kesinlikle bayram öncesinden başlayan turları seçmelerini öneriyor. Hem daha uzun, hem de daha uygun fiyat ikilisinin bir arada sunulduğu bu programların sanıldığı kadar pahalı olmadığına dikkat çeken Çardaklı, “Ödeme şartlarının kredi kartıyla ve taksit olanaklarıyla olduğu göz önünde bulundurulursa, dinlenmek için iyi bir fırsat” değerlendirmesini yapıyor. İşte o en iyi fırsatı seçebilmeniz için alternatiflerinizden bazıları... Güney, kar, termal ya da kültür programlarından biri, belki de birkaçı, 10 günlük tatiliniz ve siz... (TREND)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.