Çantadan Sürpriz Çıktı

14.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

- Hürriyet gazetesi yazarı Emin Çölaşan`ın ünlü bir gazetecinin arazi ihtilafını çözümlediği için Egebank`ın içini boşalttığı iddiasıyla tutuklanan Murat Demirel`den 1 milyon dolar para aldığı iddialarının ardından ismi gündeme gelen gazeteci Rauf Tamer bugünkü yazısında, Sabah gazetesindeki yazılarına bir süre ara verdiğini belirtti. Bu arada işadamı Mete Has ise CNN Türk televizyonuna konuyla ilgili olarak yaptığı ilginç açıklamayla dikkatleri üzerine çekti.

Has, gazeteci Rauf Tamer`in konuyla hiçbir ilgisi olmadığını ve hatanın tümüyle kendisinden kaynaklandığını belirterek, Murat Demirel ile ticari bir ilişkimiz oldu. Egebank`ın eski sahibi Demirel ödemesi gereken 650 bin doları Rauf Tamer`in evinde olduğum bir sırada bana gönderdi. Yani para Rauf Tamer`e değil, bana getirildi dedi.

`Demirel`e ada satacaktım`

Emin Çölaşan`ın Murat Demirel`in bir arsa ihtilafını çözümlediği için ünlü bir gazeteciye 1 milyon dolar verdiği iddiasını yazmasının ardından, bu ünlü gazetecinin Sabah gazetesi yazarı Rauf Tamer olduğu gündeme geldi. İşadamı Mete Has ise tartışmaların yoğunlaşması üzerine CNN Türk`e yaptığı açıklamada paranın Rauf Tamer`e değil kendisine getirildiğini söyledi. Has, Göcek`te yüzde 25`i kendisine ait olan Tersane Adası`nı satışa çıkarmasının ardından, Murat Demirel`e teklif götürdüğünü söyledi.

`Rauf Bey`in evindeydim`

Has, Murat Demirel`in turizm alanında büyük yatırımlar yapmak istediğini biliyordum. Kendisiyle ilk kez bankasında öğle yemeğinde görüştük. Yanımızda reklamcı Nail Keçili de vardı. Yemekte bu mevzuyu konuştuk. Murat Demirel önce ilgilenmediğini söyledi. Aradan bir ay geçtikten sonra ise beni arayarak adayı almak istediğini söyledi. Kendisiyle görüşmemizde 12 milyon dolar üzerinde mütabakata vardık. Murat Demirel`e başkalarının da ilgilendiğini söyleyerek, 2 milyon dolar kapora istedim. Kendisi bana ancak 650 bin dolar kaparo verebileceğini söyledi diye konuştu.

650 bin dolarlık kaparoyu kendisine ertesi akşamüstü vermek için Murat Demirel`in kendisini aradığını belirten işadamı Mete Has, Ben akşamüstü Rauf Tamer`in evinde olacağımı ve bu nedenle parayı oraya göndermesini istedim dedi. Mete Has olayın gelişimini şöyle anlattı:

Akşamüstü saat 17.00 sıralarında davet için Rauf Bey`in evindeydim. Rauf Bey daha geç saatlerde eve geldi. Önce içki falan içip saat 20.00-21.00 gibi de yemek yiyecektik. O gece başka bir davete daha gidecektim. Bu nedenle erken saatte orada olmayı tercih ettim. Saat 17.00-18.00 arası Rauf Bey`in garsonu Zeki, beni Murat Bey`in aradığını söyledi. Ben de dışarıya arabaların olduğu yere gittim. Murat Bey`in bir adamı da orada bekliyordu. Bana bir çanta verip, bunu Murat Demirel`in gönderdiğini söyledi. Paranın bulunduğu çantayı aldım ve karşılığında bir makbuz imzalayıp Murat Demirel`in adamına verdim. Çantayı daha sonra arabamın bagajına koyup kilitledim. Yani parayı Rauf Bey`in evine hiç sokmadım.

`Hatanın tümü benim`

Rauf Tamer`in isminin böyle bir olaydan dolayı bu tür ilişkilere karışacağını düşünemediğini belirten Has, ünlü gazetecinin konuyla hiçbir ilişkisinin olmadığını, hatanın tümüyle kendisinden kaynaklandığını belirtti.

Has, Egebank`ın patronu Demirel`in adayı satın almaktan daha sonra vazgeçtiğini ifade ederek, Demirel işten vazgeçince parayı kendisine iade ettim. Makbuzu da geri aldım. Bu paranın Rauf Bey`in evine getirilmesi bir talihsizlik ve buna çok üzülüyorum. 40 senelik arkadaşım. Hiç kimse Rauf Tamer için kötü bir şey söyleyemez. Tamer kendisini ispatlamış bir gazeteci dedi. Rauf Tamer Sabah gazetesinde bugün yayımlanan yazısında, isminin böyle olaylara karışmasından rahatsız olduğunu belirterek kalemi temize çıkıncaya kadar yazılarına ara verdiğini ifade etti. (Radikal)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.012 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.