Celebi Hava Servisi Dunyaya Aciliyor.

12.10.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Turkiye disindada faaliyette bulunmak icin 2-3 yildan beri arastirma yapan Turkiye`nin ilk ozel yer hizmetleri sirketi Celebi Hava Servisi, ilk yurtdisi ayagini Turki cumhuriyetlerden secti. Cok yakinda bu ulkelerden birinde faaliyete gececek olan siket, Avrupa pazari icin ise stratejik partner ariyor. Rekabet kurallari geregi bu ulkenin ismini sir gibi saklayan Celebi Holding Yonetim Kurulu Baskan Vekili Canan Celebioglu Tokgoz, 2000 yili hedeflerinin ise Turki cumhuriyetleri ve Rusya`da havayolu yer hizmetleri konusunda oturmus bir servis agi kurmak oldugunu soyledi. Celebi Hava Servisi`nin 40 yildir yer hizmetleri alaninda faaliyet gosterdigine isaret eden Tokgoz, zaman icinde gelisen degisik hizmet alanlarina girmelerine ragmen, havayolu tasimaciligindan bilincli olarak kacindiklarini soyledi. Musterileri ile rakip olmak istemedikleri icin boyle bir karar alindigini ifade eden Tokgoz, musterilerin de bagimsiz bir yer hizmetleri servisini tercih ettigini belirtti. Bu bilincli tercihin karsiligini yuzde 60`lik pazar payi ile aldiklarina isaret eden Tokgoz, soyle devam etti: `Aslinda havayolu sirketi kurmamiz yolunda cok fazla psikolojik baski altinda kaldik. Cunku herkes bizi bir havayolu sirketi saniyor. Ama bizim bu konuda ciddi bir girisimimiz olmadi. Havayolu isletmeciligi cok farkli ve hizmet verdigimiz kesimle iliskilerimizi direkt etkileyecek bir konu. Bunun icin uzak havayolu tasimaciligindan bilincli olarak uzak durduk. Su anda Turkiye`deki ve THY`deki gelismeleri yakindan izlemekle yetiniyoruz. Ama bir gun, rekabet kosullari degisir ve sartlar bizi zorlarsa dusunuruz.` Celebi Hava Servisi olarak Turkiye pazarinin yuzde 60`ini ellerinde bulundurduklarini kaydeden Tokgoz, 140 havayolu sirketine ve 45 bin civarinda ucaga hizmet verdiklerini anlatti. Ic pazari buyutmek icin yatirimlarin devam ettigini dile getiren Tokgoz, bu yatirilarin buyuk bir bolumunun yeni acilan havalimanlarindaki tesis yatirimlari oldugunu soyledi. 1998 yili icinde 8 milyon dolarlik yatirim yaptiklarini dile getiren Tokgoz, yeni hava limanlari acildikca bu yatirimlarin devam edecegini vurguladi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.