Cimbeton, Egs Ve Pinar Sut Bilancosunda Degisiklik.

03.05.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Cimbeton, EGS Egeser ve Pinar sut bilancolarinda degisiklik yapti. Cimbeton Hazirbeton ve Yapi Elemanlar 31 Aralik 1998 donemi vergi karsilig ihesaplama asamasinda, kanunen kabul edilmeyen gider niteliginde olan 306 milyon liranin sehven gider karsiligi olarak islem gordugu ve bunun duzeltmesinin yapildigini bildirdi. Duzeltme islemleri yapildiktan sonra vergi karsiliginin 111 milyon lira arttigi, net karin ise 111 milyar lira azaldigi ve bu durumun dagitilacak kari etkilemedigi belirtildi. Egs Egeser Giyim ise yil sonu donemine iliskin mali tablolarina vergi karsiliginin hatali hesaplandigini acikladi. Hatali durumun duzeltilerek vergi karsiligi rakaminin 45 milyar 782 milyon liradan 53 milyar 422 milyon liraya yukseldigi ve vergi sonrasi net karin ise 375 milyar 180 milyon liraya geriledigi bildirildi. Pinar sut Mamulleri de aldigi yatirim tesvik belgesi nedeniyle bilancosunda degisiklik yapti. Sirketin 1998 yili icin ayirdigi 700 milyar 303 milyon lira vergi karsiliginin 373 milyar 138 milyon lira olarak degistigi bildirildi. Bu degisiklige bagli olarak ise 1998 yili net donem karinin 1 trilyon 503 milyar liradan 1 trilyon 830 milyar liraya yukseldigi belirtildi. degisiklik sonrasinda karda dagitilacak asgari temettu miktari arttigindan kar dagitim oraninin yuzde 90 olarak genel kurula teklif edilecegi de aciklandi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.007 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.