Cımentas Toplulugu, 130 Mılyon Dolar Cıro Hedeflıyor.

13.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Izmir bunyesinde yer alan yedi sirketle cimento, gazbeton, hazirbeton, prefabrik yapi elemanlari uretimi yapan, ayni zamanda sigortacilik ve turizm sektorlerinde de faaliyet gosteren Cimentas Sirketler Toplulugu 130 milyon dolar ciro hedefliyor. Cimentas`in gectigimiz yil ic piyasada yasanan krizi ihracatla astigini belirten Cimentas Sirketler Toplulugu Pazarlama Koordinatoru Ali Ozinonu, 1999 yilinda sirketin cirosunun 120 milyon dolar oldugunu ifade ederek, "2000 yilina girdigimiz ilk aylarda 1999 yilinda yasanan sikinti hat safhaya ulasti. Ocak ayi satislarimiz cok dusuk. Bizde ihracatin ic piyasa satislarini astigi cok nadir gorulur ancak Ocak ayinda ihracat, ic piyasa satislarini gecti" dedi. Herhangi bir yeni yatirim yapmayi dusunmediklerini, yeni yatirim yapmak icin gectigimiz yillarda baslayan ve hala devam eden yatirimlarin tamamlanmasini beklediklerini ifade eden Ozinonu, 2002 yilina kadar yeni yatirim yapacaklarini, onumuzdeki donemde topluluk olarak ihracata yonelik calismalara agirlik vereceklerini soyledi. Gecen yil cimentoda 1 milyon 800 bin ton olan satislarinin 600 bin tonunu ihrac ettiklerini, bu yil satislarin yuzde 50`sini yurtdisina yapmayi hedefledikleriniifade eden Ozinonu, sirketlerinin ihracat durumlari ile ilgili su bilgileri verdi: "Cimstone gectigimiz yil 160 bin metrekare satis yapti. Bunun yuzde 10`u ihrac edildi. Bu yil ise satislarin yuzde 15`inin yurtdisina yapilmasi planlaniyor. Yuzde 10 ihracat bircok ulkeye aliciya dagilmis durumda. Almanya, Amerika, Hollanda, Kanada Uzak Dogu`ya ihracat yapiliyor. Bunlar ilk adimlar asil hedef toplam satisinin yuzde 60`ini yurtdisina yapmak. Gazbeton`un ise ihracati cok dusuk sadece Yunanistan`a ihracat yapiyor. Toplam satisinin yuzde 5`ini ihrac ediyor. Gazbeton ihracatinda Avrupa ve Orta Dogu ulkelerine girmeye calisiyoruz. Incelemelerimiz devam ediyor. Cimstone`da da ayni sekilde Avrupa`da, Uzak Dogu`da calismalarimiz var. Bu iki firmada ihracatta ufkumuz cok geniz." Gazbeton`da 1999 yilinda 540 bin metrekarelik satis yaptiklarini, toplam uretim kapasitelerinin ancak yuzde 65`ini kullanabildiklerini belirten Ozinonu, "Turkiye`de gazbetonun duvar yapiminda kullanim orani yuzde 10. Bu oran her gecen yil artiyor, ancak yine de istedigimiz duzeye ulasmis degiliz. Bu nedenle kapasitemizin tamamini kullanamiyoruz" dedi. Ozinonu gazbeton kullanimini artirmaya yonelik tanitim calismalarina hiz verdiklerini ve bu yil icinde de tanitima yonelik calismalarina yogun bir sekilde devam edeceklerini soyledi. Turkiye gazbeton pazarinda en yuksek pazar paylarina sahip iki firmanin Turk Ytong ve Cimentas Gazbeton oldugunu belirten Ozinonu, "Gucumuzu birlestirip sektorde daha guclu bir sekilde faaliyet gosterme fikrimiz var. Bu yonde atilmis adimlar var, ancak henuz netlesmis bir durum soz konusu degil. Sadece Rekabet Kurulu`na iki sirketin birlesmesinde mani olup olmadigini sorduk, ve birlesmede bir engel olmadigi yanitini aldik. Anlasirsak birlesecegiz" dedi. (DUNYA)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.