Çolakoğlu`ndan iki yeni kanal

13.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

NTV`nin kurucusu Nuri Çolakoğlu Media Grup isimli medya şirketi ile iki yeni tematik kanal hazırlığında

NTV`nin kurucusu Nuri Çolakoğlu, risk sermayesi ile kurulacak iki yeni tematik kanalı yayına hazırlıyor.

Ağustos ayında NTV`den ayrıldıktan sonra çalışanların sahibi olacağı bir oluşum için harekete geçen NTV`nin eski Genel Yayın Koordinatörü Nuri Çolakoğlu, iki yeni tematik kanal kurmak için kolları sıvadı. Bu amaçla NMC New Media Company adıyla bir şirket kuran Çolakoğlu, önümüzdeki günlerde bu şirketin yönetimini, pazarlamasını ve işletmesini üstleneceği bir dizi kanalı yayına sokacak. Kurulacak iki kanaldan ilki olan ArTV kültür, sanat, belgesel kanalı olarak tasarlanırken, HiTechTV yeni ekonomi ve teknolojideki gelişmelerin güncel hayatı nasıl değiştireceğini gösterecek.

ÜÇ AYRI ŞİRKET;

Tüm şirketlerin New Media Grubu adı altında çalışacağını ifade eden Çolakoğlu,
Grup, kendini kanıtlamış yayıncıları bir araya getirecek. Sistem, Türkiye`de büyük bir medya ya da sermaye grubuna dayanmadan, risk sermayesi kullanarak kurulmuş bir dizi kaliteli tematik kanalı üretip, yönetip, pazarlamak üzerine kuruldu dedi. Proje finansmanının yüzde 95`ini üstlenen risk sermayesi şirketleri, kurulan grubun yüzde 80`ine sahip olacak. Kalan yüzde 20`lik kısım ise küçük birikimlerini sermaye olarak koyan çalışanlara ait olacak. Şirketlerin üç yıl içinde halka arz edilmesi planlanıyor. Çolakoğlu, NMG`nin başlangıçta üç şirketten oluşacağını belirtti. Çolakoğlu, şöyle dedi: Bunlardan birincisi; NMC New Media Company, yönetim, işletme, pazarlama şirketi olacak. Bu şirket kuruldu. Diğer iki şirketin ise Haziran ayı içinde yayına geçmesini bekliyoruz. Kablo ve dijital platformda yapılacak yayınlarla toplam 1.5 milyon haneye ulaşacağız. Bu iki kanaldan sonra başka kanalların yönetimini de üstlenebiliriz.

ORJİNAL PROJELER;

Nurİ Çolakoğlu, Genel Yayın Yönetmenliğini Can Dündar`ın üstleneceği ArTV`nin kültür-sanat ve belgesel kanalı olarak Türkiye`nin önde gelen belgeselcilerini çatısı altında toplamayı ve onlara belgeseller yaptırmayı amaçladığını söyledi. ArTV, dünyanın en önemli belgesellerinin yayın hakkını elinde bulunduran BBC ile de anlaşma yaptı. Çolakoğlu HiTechTV`yi ise şöyle tanımladı: Bu kanal, günlük hayata giren teknoloji ürünlerinin hayatımızı nasıl etkilediğini gösteren programlar yayınlayacak. Yeni ekonominin pusulası olacak. Genel Müdürlüğünü Bülent Baytorun`un üstleneceği kanalın arkasında güçlü bir internet operasyonu olacak.(SABAH)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.