Cukurova Elektrik`te Acikci Yakalaninca...

17.11.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Dun KepezElektrik, portfoyunde bulunan 18.400 lotluk Cukurova sermayesinin yuzde 3.8`i ve piyasadaki hiselerin beste birine denk gelen hisse senedini yilsonuna kadar satacagini acikladi. Kepez`in 9 aylik bilancosundan zarar aciklamasina neden olan Cukurova Elektrik hisselerinin satilacagi aciklamasiyla bir yatirimcinin tahtada yogun olarak aciga satis yaptigi belirtildi. Piyasada bulunan 89 bin lot Cukurova Elektrik hisse senediyle ozellikle ilgilenen borsa oyuncularinin durumu fark etmesi soz konusu yatirimci icin cok aci bir IMKB tecrubesi oldu. Acikci yatirimciyi sikistiran oyuncular Cukurova hisselerini ilk seans kapanisinda tavana kilitlediler. Ikinci seansta da hisselerde yukari hareket surunce soz konusu acikci yatirimcinin hisseleri 320-330 binli fiyatlardan yerine koydugu belirtildi. Cukurova Elektrik hisseleri gunu 290 bin liradan basladi ve yuzde 13.8 primle 330 binden tamamladi. Kepez Elektrik`in ortalama maliyeti 600 bin liralik rakamlara gelen 18.400 lotluk Cukurova hisselerinin satilacaginin aciklamasi piyasada `Cukurova yukselir` yorumlarina neden oldu. Cunku CEAS`in ozellikle bedelsiz hisse verme beklentisinin bitmesi ve global krizle fiyatinin 800 binlerden 200 binlere gelmesiyle Kepez Elektrik bilancosunda 5.7 trilyon lira zarar yazmisti. Bu zarar sirketin 9 aylik bilancosundan 384 milyar lira net donem zararina neden olmustu. Kepez Haziran sonu ile Eylul sonu arasinda 10.400 lot Cukurova hissesini toplamisti. Dun Cukurova Elektrik`in yuzde 13.8`lik yukselisi Kepez Elektrik`e bir gunde 751 milyar lira kar ettirdi. Kepez`in portfoyundeki 18.900 lotluk CEAS`larin yarattigi zarar cuma kapanis fiyati uzerinden 7 trilyon lira idi. Dunku yukselisle bu rakam 6 trilyon 256 milyar geriledi. Bu gelisme Kepez Elektrik`e dun yuzde 17 prim yaptirdi. (YENIYUZYIL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.