Dardanel`e 6 Milyon Dolarlik Nefes.

28.10.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Dardanel SirketlerTopluugu, yedi bankayla protokol imzalayarak, dort sirketinin toplam 46 milyon dolar olan kredi borcunu bes yila yaydi. Dardanel Sirketler Toplulugu Mali Koordinatoru Askin Kurultak, grup sirketlerinden Dardanel Onentas`in 39 milyon dolar, Dardanel Meyve-Sebze, Dardanel Enez Konserve ve Dardanel Dis Ticaret`in 8. 5 milyon tutarinda loan kred iborclarinin bu imzalanan protokolle vadesi bes yil olmak uzere dokuz esit taksitte odeme kosuluyla uzun vadeye cevrildigine dikkat cekti. Muhtelif bankalarla her bir kredi bazinda daha once farkli oranlarda, -dolarda yuzde 18- 23 arasinda, TL`de yuzde 20-40 arasinda degisen faizlerde - kredilerin kullanildigini belirten Kurultak, `Ancak yaptigimiz anlasmayla faiz oranlarini da dolar liboru arti 7 puan7a indirdik. yani 46 milyon dolar olan kredi borcunun bundan boyle faiz orani, dolarin alti aylik liborunun uzerine 7 puan eklenerek bulunacak` dedi. Bir yillik sure zarfinda ana para ve faizin geri odemesiz oldugunu belirten Kurultak, bu bir yilin sonunda olusacak liborun onemli olduguna dikkat cekerek, `Tahakkuk donemi itibariyle alti aylik donemin sonunda libor her izleyen donemde daha dusuk olacak. Fizdeki avantajimizi rakam ile ifade ettigimizde Dardanel Onentas`ta yaklasik 3 milyon 638 bin dolar, diger sirket kredlireinde ise 2 milyon 200 bin dolar civarinda faiz yukunden kurtulduk. Grup olarak dusunuldugunde 6 milyon 200 bin dolarlik kazancimiz oldu. bunun sonucu olarak grubun kredi maliyetlerinde dusus, kredinin vadeye yayilmasi nedeniyle de finansmanda rahatlama saglanacak` dedi. Bu protokol sonucunda bir yillik finansman maliyetinde eksilme olacagini belirten Kurultak, uzun vadeli planlama ve kapasite kullanimi acisindan sirketin onunun acildigini vurguladi. Turkiye`deki istikrarsiz maliyetler nedeniyl edaha once ileriyi tam gorememenin etkisiyle dis fiyat politikasinda zorlandiklarini belirten Kurultak, artik net rakamlarin olusmasindan dolayi fiyat yapisini olusturmanin daha kolay olacagini kaydetti. Dardanel Grubu`nun Avrupa`daki rakiplarinin uretim maliyetinin altinda mal urettigini ve bunu sifir gumrukle sattigini belirten Kurultak, Avrupalilarla rekabet edebildiklerini vurgulayarak, `Toplam kapasite kullanimimizi planlayabilir ve bilancomuzu yil sonunda cok buyuk yuzdelerle tuturabiliriz. bu sirketin bazi belirsizlikler nedeniyle izleyen donemlerde deger yitirmesini engelleyecek. Cunku grubumuz profesnoyel yoneticilerden olusuyor ve sirketin kar elde etmesi icin ne gerekiyorsa, onu yapabilecek yapiya sahip. Belirsizlikler ortadan kalktigi icin hem icerde hem de disarda guven telkin eden bir sirket konumundayiz` dedi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.012 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.