Dardanel Onentas Gida Sanayii A.s.`nin Basinda Yeralan Habere Iliskin Olarak Borsa Baskanligi`nca Istenen Aciklamaya Cevaben Gon

02.12.1997 - 00:00 | Son Güncelleme :
"Konu:Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII, No:20 sayili tebligi uyarinca yapilan aciklamadir. 02.12.1997 tarihli 4/19155 sayili yaziniz ve 02.12.1997 tarihli gazetelerde sirketimiz ile ilgili cikan haberler dolayisiyla su aciklamalarin yapilmasi geregi duyulmustur.
1)Sirketimiz Ocak 1997 tarihinde Italya`ya yapilan 4 tonluk bir parti dondurulmus kum midyesi ihracatina konu urunu, ihracatin gerceklestiigi tarihte yaptirilmasi zorunlu olan testler arasinda bulunmayan ancak ihracat yapildiktan sonra bu kapsama alinan vibrio testine tabi tutulmus ve bu yapilan ilk testte viruse rastlanmistir. Bu test dogrulama testine tabi olan bir testtir. Bundan dolayi yapilan dogrulama testinde ise viruse rastlanmamistir. Buna ragmen AB Komisyonu, dogrulama testinin bir kez daha yaptirilarak konu kesinlik kazanincaya kadar sirketimizin 181 isletme kodu ile uretilen urunlerinin uye ulkelere ihracatina yasak koymus, ancak yasagi uygulamaya koymamistir. Bu konu komisyon tarafindan sirketimiz yetkilileri ile birlikte onumuzdeki gunlerde degerlendirmeye alinacak olup, hukuki dayanaktan yoksun bu kararin uygulamaya konulmadan kaldirilmasi beklenmektedir.
2)sirketimiz 181 isletme kodu ile sadece dondurulmus kum midyesi imal etmektedir. O nedenle sozkonusu yasagin diger urunlerimiz ile bir ilgisi bulunmamaktadir. Ozellikle imalat ve satis faaliyetlerimizin yaklasik %90`ini teskil eden ton baligi konservesinin bu nevi sebeplerle AB ulkelerine ihracatinin engellenmesi mumkun degildir. Cunku konserve teknigi gerektiren bu urun her turlu strelize islemine maruz kalan bir urundur. O nedele yasak sadece 181 isletme kodlu dondurulmus kum midyesine konulmus olup bu yasagin konserve urunlerini de kapsamasi ihtimali sozkonusu degildir. Ote yandan sozkonusu uygulamaya konulmayan yasaga konu 181 kodlu isletme uretim birimimizde uretilen ayni urunler farkli uretim birimlerimizde de uretilmeye devam edilmektedir.
3)1997 yilinin ilk 9 aylik doneminde istiraklerimiz haric olmak uzere sadece sirketimizin toplam satis hasilatinin %3`unu, uretim miktarlarinin da %3.08`ini sozkonusu dondurulmus kum midyesi eti olusturmaktadir. Sozkonusu yasagin uygulamaya konulmasi halinde dahi, bu yasaktan sirket faaliyetlerimiz sozkonusu urunun diger isletme birimlerimizde uretilmeye devam edilecek olmasindan dolayi olumsuz etkilenmeyecektir.
4)Sirketimiz zaman zaman ozellikle Fransiz ve Italyan balikcilarinin baskisi ile AB tarafindan bu tur hukuk disi sadece prestijimizi zedelemeye yonelik engellemelere muhatap kalmakta; ancak her defasinda Hukumetimizin mevcut yasal duzenlemelerinin takibinde ve hak aramamizda gosterdigi ovguye deger destek ve ozen ile bu nevi cabalar sonucsuz kalmaktadir." (IMKB BULTEN)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.012 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.