Demirbank`in Hedefi Zirve.

17.03.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Demirbank Genel MuduruSelahattin Serbest, 111 sube, iki bini askin calisani ve yurtdisinda kurulu bankalari ile gecen yil Turkiye`de ozel bankalar arasinda aktif buyuklukte 6. siraya yerlesen Demirbank`in, uluslararasi bir finans grubu olma yolundaki girisimlerini de surdurdugunu bildirdi. Serbest Genel Mudur Yardimcisi Besir Ozmen ile bankanin faaliyetlerini degerlendirmek amaciyla bir basin toplantisi duzenledi. Bankanin 1998 yilinda 48 trilyon 467 milyar lira brut, 34 trilyon 955 milyar lira da net kar elde ettigini ifade eden Serbest, brut karliligin onceki yila gore yuzde 115, net karliligin ise yuzde 86 arttigini anlatti. Demirbank`in tum bankacilik gostergelerinin zirveyi gosterdigini kaydeden Serbest, gecen yil odenmis sermayenin 40 trilyon liraya cikarildigini, bu yil 85 trilyon liraya cikarilmasi icin de karar alindigini hatirlatti. Serbest`in verdigi bilgiye gore, Demirbank`in kredi potansiyeli de 206 trilyon lira ile bilancoya yansidi. Demirbank`in toplam mevduat hacmi yuzde 79 artisla 506 trilyon lira olarak gerceklesti. Yuzde 139 oraninda artan ozkaynaklar ise 93 trilyon 430 milyar liraya cikarken, bankanin aktif buyuklugu yuzde 98 buyuyerek 849 trilyon 778 milyar liraya ulasti. Ayrica, bireysel bankaciliga yonelik yatirimlarini tamamlayan Demirbank, bu yil da bireysel musterilerinin karsisina yeni hizmetlerle cikacak. Serbest, Demirbank`in uluslararasi bir finans grubu olma yolunda girisimlerin surduruldugunu de vurgulayarak, daha once, Dunya Bankasi`nin yan kurulusu olan IFC, Avrupa Kalkinma Bankasi (IBRD) ve Hollanda Kalkinma Bankasi (FMO) gibi kuruluslarin ortakligiyla, Kirgizistan`da Demir Kyrgyz International Bank`i, Romanya`da ise Demirbank Romania S.A.`yi faaliyete gecirdiklerini anlatti. Serbest, ayrica 22 Mart`ta Cumhurbaskani Suleyman Demirel`in katilimiyla Sofya`da Demirbank Bulgaria A.D.`nin de acilacagini bildirdi. Demirbank Genel Muduru Selahattin Serbest, gecen yil dort sendikasyon kredisiyle 355 milyon dolar kaynak temin edilerek, musterilerinin sanayi ve dis ticarit firmalarina kullandirildigini soyledi. Bu yondeki faaliyetlerinin 1999`da da hizlanarak devam edecegini kaydeden Serbest, finans iliskisi icinde bulunulan yabanci cevrelerin, ulkedeki siyasi gelismeleri dikkatle izlediklerini vurguladi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.012 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
997 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.