Demircelik`te Birlesmeler Devam Edecek.

17.02.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Dunyada demircelik sektorunun konsolidasyona gittigine dikkat ceken Erdemir Yonetim Kurulu Baskani Yilmaz Arguden, sektorde bu trendin devam edecegini vurguladi. Yasanan global krizden dolayi son bir yil icerisinde demir celik sektorunde fiyatlarin yuzde 40-45 oraninda dustugunu ifade eden Arguden, `Yonetim ne kadar verimlilik artisi yaparsa yapsin boyle bir yil icinde yuzde 40-45 gibi bir artisi, hele hele demir celik gibi klasik bir sektorde gerceklestirmek mumkun degil. Dolayisiyla marjlar cok dusuk` dedi. Musterilerle daha yakin olmak icin ciddi calismalar icerisinde olduklarini belirten Arguden, `Musterilere istedikleri mamuller sunma amaciyla belli merkezler olusturarak, katma degeri genis ve yuksek olan urunlere yonelmeyi planliyoruz` dedi. 1999 yil sonu ciro hedeflerinin 1 milyar dolar oldugunu belirten Arguden, cironun yuzde 25`ini ihracatin olusturacagina dikkat cekti. 2000 yilinda galvaniz hattinin devreye alinacagini soyleyen Arguden, `toplam kalite anlayisini Erdemir`e getirerek, hakikaten musterilerimize daha etkin v edaha iyi bi hizmet sunmayi planliyoruz. Cunku bugun sadece uretim degil, urettigimiz ve sattiginiz malla birlikte pazarlama servisinin de kaliteli olmasi gerekiyor. Bu nedenle, pazarlama servisimizin ve urunumuzun kalitesini arttirmayi hedefliyoruz` dedi. 1 milyar dolarlik cirolarinin ilk etapta yuzde 1`ini Ar-Ge`ye ayirdiklarini belirten erdemir Genel Muduru Tanju Argun, Erdemir`in teknoloji ureten lokomotif bir sirket haline gelecegini kaydetti. 1998 yilinin global kriz nedeniyle yuzde 40 civarinda dusen fiyatlar ve kur farklari nedeniyle zararla kapatildigini kaydeden Argun, 1999 yilinin erdemir icin buyume ve kara gecis yili olacagini acikladi. 1999 yilinda 500 kisinin emekli olmasiyla 10 milyon dolarlik personel gideri tasarrufu, malzeme alimlarinda ise 15 milyon dolarlik tasarruf saglanacagini belirten Argun, 1999 yilinda kara gececeklerinin altini cizdi. Gectigimiz yilki zarara ragmen, 200 milyon dolarlik fon yaratildigina dikkat ceken Argun, bunun 100 milyon dolarinin yatirimlarla, 100 milyon dolarinin ise borc odemede kullanildigini belirtti. Bu yil 70-80 milyon dolar civarinda yatirim yapacaklarini kaydeden Argun, erdemir`in 2005 yilinda Avrupa`nin ilk on sirketi arasina girecegini yineledi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
986 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.