Demisas, 1999 Sonunda Bitirecegi Yatirimlarlakapasiteyi 70 Bin Tona Cikaracak.

30.11.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Demisas Dokum Emaye Mamulleri Genel Mudur Yardimcisi Sadun Gulbahar, sirketin yatirimlarini 1999 yili sonunda tamamlayarak kapasiteyi 69-70 bin tona cikarmayi hedeflediklerini soyledi. Pik dokum alaninda parca imal eden Demisas`in yurtici ve yurtdisi otomotiv sektorune de parca urettigini belirten Gulbahar, sirketin 1997 yilinda yaptigi yatirimlarla birlikte bu yilin sonunda kapasitenin 47-50 bin tona cikmasini beklediklerini dile getirdi. 1998 yili basinda ikinci yatirimi baslattiklarini vurgulayan Gulbahar soz konusu yatirimlar hakkinda su bilgileri verdi `Fabrikada mevcut uretim binasi icinde uretim hatti kuruluyor. Bu yatirim kapsami icinde daha once devreye alinabilecek tesislerin yapiminin 99 yili sonunda tamamlanmasi planlaniyor. Buyuk makina ekipmanini kapsiyor. Onumuzdeki yilin ortasinda gelecek makinalarla tamamlanacak yatirimin toplam maliyeti 30-35 milyon mark tutarinda. Yatirimi 4-5 yillik yurtdisi kredilerle finanse ettik. Bir kismini ise ic kaynaklardan karsiladik. Gecen yil halka acilma sirasinda geriye kalan emisyon primini de yatirima kanalize ettik.` Ihracatin agirlikli olarak Bati Avrupa ulkeleri (Almanya, Belcika, Fransa, Italya) ne yapildigini belirten Gulbahar, `Soz konusu ulkelerin disinda Slovenya, az miktarda Misir, periyodik olmayan sekilde Iran`a satislarimiz oluyor. Italya`ya satislarimiz diger ulkeler agirliginda. Italya`dan mal almadigimiz, sattigimiz icin yapilan boykotlar bizi etkilemiyor. Ihracat yaptigimiz mevcut ulkelerin icinde otomotiv sektorune mal satabilecek sekilde degisik firmalarla gorusmelerimiz devam ediyor. Bu ulkelerin disinda musterilerin artan taleplerini karsilayabilmek amaci ile Uzakdogu, Ingiltere, Irlanda gibi ulkelerle temaslara basladik. Hem urun cesitliligini, hem de musteri cesitliligi yaratmak amaci ile genis kitleye mal satisi yapmak istiyoruz. Ihracatin satislar icindeki payi yuzde 80-85 arasinda degisiyor.` Makina yatirimi disinda Cin, Rusya ve Almanya gibi ulkelerle ithalat baglantilarinin bulundugunu dile getiren Gulbahar, ithalatin maliyet giderlerindeki payinin degisken oldugunu, ic piyasada bulunmayan mallarin da ithal edilerek yuzde 15`lik kisimda yer aldigini kaydetti. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.007 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.