Devlet gazete sahibi oldu.

06.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Bankaya el konulmasından sonra devlet Sabah Gazetesine yüzde 15 ortak konumuna geldi.



Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu, Etibank`ın yüzde 15.7`sini elinde tuttuğu Sabah Yayıncılık`a ortak oldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu`nun Etibank`a el koymasıyla birlikte Sabah Gazetesi`nin yüzde 15 hissesini elinde bulunduran devlet, aynı zamanda gazetenin ortağı oldu.

Etibank`ın sahibi Dinç Bilgin, Sabah Gazetesi, ATV ve Sabah Yayıncılık`a işadamı Turgay Ciner`i ortak etti. Daha sonra yönetim hisselerinin yarısını alarak Sabah`ın yedi kişilik yönetim kuruluna dört kişi soktu. Bankaya el konulmasından sonra devlet Sabah Gazetesine yüzde 15 ortak konumuna geldi.

Medya Holding`in İMKB`ye gönderdiği açıklamada Sabah Pazarlama`nın 10 trilyon 511 milyar 843 milyon lira tutarındaki A grubu nama yazılı hisselerin 6 trilyon 270 milyar lira olarak satılan bölümü bugün 5 trilyon 230 milyar 144 milyon lira olarak değiştirildi. Değişiklik sonrası satılan tutarın toplam sermayeye oranının yüzde 15.92 olduğu bildirildi.

Son Perde: Çukurova Grubu
Sabah İkitelli`deki süper tesislerini boşalttı. Önce nedeni anlaşılamadı. Sonradan ortaya çıktı. Sabah Grubunun patronu Dinç Bilgin`in, Mehmet Emin Karamehmet`e borcu olduğu... Ve Mehmet Emin Karamehmet`in Sabah Grubu`nun en büyük kozu olan ATV`nin %50`lik hissesini satın alması haberi Çukurova Grubu`nu büyük bir medya devi haline getirdiği düşünüldü. Satın alındığı açıklandı fakat daha sonra Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Üst Başkanı Zekeriya Temizel Sabah`ın satışına el koydu. Sabah gazetesinin kendisinden habersiz devredilemeyeceğini söyleyen Temizel `Önce bize parayı ödesinler.` dedi.

Temizel `Ödesinler Plaket Verelim`

Sabah gazetesi,yönetimin Çukurova Grubu, Park Grubu, MV Holding`in olusturdugu MTM Haber Yatırım AŞ`ye gectigini duyurdu. Ancak, Etibank`ın eski sahibi olan Dinc Bilgin`in hisselerini, malları üzerinde ihtiyati tedbir oldugu icin devredemeyecegi ortaya çıktı. Zekeriya Temizel, MTM Grubu`nun ancak 438 milyon doları odemesi halinde satışın olabileceğini belirtti. Sabah`ın hisselerinin Çukurova Grubu`nun sahibi Mehmet Emin Karamemet, Park Holding`in sahibi Turgay Ciner ile Turkcell`in kurucularından Murat Vargı`nın olusturduğu MTM Konsorsiyumu`na devredildiğine ilişkin haberler üzerine Üst Kurul inceleme başlattı. Konsorsiyumun hisseleri devralabilmesi için önce Etibank`ın alacaklarını ödemeleri gerekir. Bilgin`in, gazete dergi ve televizyonlarını MTM Haber Yatırım`a 1 milyar dolarlık borcu karşılığında devretmesinin mahkeme kararına aykırı oldugu belirtildi.

Sabah Cephesinde Değişen Bir Şey Yok...


Sonuçta Sabah Grubunun ortaklık yapısında değişiklik yok. Hala Etibank dolayısıyla devlet Sabah`ın yüzde 15`ine sahip. Diğer ortaklar ise sırasıyla Medya Holding yüzde 15,93, Medya H. İnternational yüzde 8,15 ve yüzde 40,43`ü halka açık. Ancak tek değişen acı gerçek Dinç Bilgin`in ceketini alıp gitmesi...

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
997 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.