Dinç Bilgin`e İzmirli Esnaftan da Destek

09.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Cemal Tercan,Biz Dinç Bilgin`e kefiliz. Devlet adaletini göstermeli, kurunun yanında yaş da yanmamalı dedi.


İzmirli işadamlarının ardından esnaf da Dinç Bilgin`e sahip çıktı. Dün bir basın toplantısı düzenleyen İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Cemal Tercan, 136 oda ve 250 bin üye esnafın temsilcisi olarak hükümeti acilen göreve çağırdıklarını belirtti. Etibank diğer bankalar gibi hortumlanmamıştır. Biz Dinç Bilgin`e kefiliz. Devlet adaletini göstermeli. Kurunun yanında yaşı da yakmaya kimsenin hakkı yok diyen Tercan, Bilgin gibi müteşebbislerin ürkütülmemesi gerektiğine işaret etti.


ANKARA ÇIKARTMASI;

Tercan, İzmir`deki İTO, EBSO gibi diğer meslek odalarıyla da temas içinde olduklarını ve önümüzdeki hafta Ankara`ya giderek başta Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Zekeriya Temizel olmak üzere Başbakan Ecevit ve bakanlarla görüşeceklerini söyledi.Dinç Bilgin`i kurduğu kuruluşlarla ülkeye büyük katkıda bulunmuş müteşebbis olarak nitelendiren Tercan, gelişmelerde rakiplerinin acımasız oyununu sezdiklerini söyledi.


TERCAN, 250 BİN ESNAF ADINA AÇIKLAMA YAPTI;

Ülkemİz son derece önemli ve milletçe geleceğimizin temelini teşkil edecek önemli bir geçiş dönemini yaşamaktadır. Yaşadığımız 21. yüzyılda insanların mutlulukları gelişen tekniğe, teknolojiye ve bilim çağında gösterecekleri başarıya bağlıdır.
Ülkemiz gelişmiş Avrupa ülkeleri içerisinde yerini almaya ve bu gelişmeye ayak uydurma temposuna mecburdur.Bu koşulda mutlu sona ulaşmak, yarışta ipi göğüslemek devlet ve milletin uyumlu şekilde göstereceği işbirliği başarının şartıdır.
Ülkemiz bu topluluğa girmek üzereyken, giriş vizesi için önümüze konulan şartların başında;

* Demokratik düzen içinde insan haklarına saygı,

* Enflasyonla mücadele hele hele yolsuzlukların kökünü kazıma, başta gelen şartlardır.

Bu şartları yerine getirmenin başlıca koşulu bilindiği gibi siyasi istikrara dayalı ekonomik istikrar adil ve süratle çalışan yargıdır.Son günlerde batan ve batırılan bankalar, devlete meydan okuyan çeteler halkımızı umutsuzluğa gömmeyecektir. Çünkü bunlarla savaşan hükümetin her tür takdire layık bir İçişleri ve onun başında da dirayetli bir Bakanı vardır.Ancak bu çalışmaları yaparken kin ve intikam duygularına yer verilmemelidir. Fırsatlar ganimet sayılmamalıdır ve bir jurnalcilik döneminin perdesi açılmamalıdır.El konulan 10 banka içerisinde bankanın içini hortumlamamış, dış ve iç krizler altında sıkıntıya düşmüş, asla art niyete tevessül etmemiş bankalar ve bu bankaların bağlı olduğu gruplar, diğerlerinden ayrılmalıdır. Hükümet, böylesine samimi gayret içinde olanlara el uzatıp, hayatiyetlerini devam ettirecek desteği esirgememelidir.

Bunlardan birisi Selçuk Yaşar Grubu içinde faaliyetini sürdüren Yaşar Bank`tır. Diğeri ise Dinç Bilgin Grubu`nun içinde yer alan Etibank`tır.Tedbir konulan bu on banka içerisinde Dinç Bilgin`in sahip olduğu Etibank hortumlanmamıştır. Bu bankaya el konulduğu an Dinç Bilgin Londra`dan bir an dahi tereddüt etmeden koşup ülkesine gelmiş ve Ben buradayım demiş, Tüm borçlarımı ödeyeceğim diye ödeme planı vermiştir.Bu ne demektir? Bu, bankasına para yatıran mudilerinin tek kuruşunu zarara uğratmadan ödemek demektir. Bu devlet kesesinden değil, kendi imkanlarından alacaklıların parasını ödemek demektir.


Bu tutumu sergileyen insan dünyanın her yerinde desteklenir.Bu insan Ege`nin yetiştirdiği ve hayatının her safhasında cevvaliyetiyle, uzak görüşlülüğüyle, yaratıcı kabiliyetleriyle İzmir`in olduğu kadar Türkiye`nin ekonomisine de çok şeyler katmıştır.Kamu vicdanı, İzmir evladı Dinç Bilgin`i kınamamış ve bu asil tavrıyla tam tersi onu takdir etmiştir.Temsil ettiğim birliğimize bağlı 136 odamıza ve bu odalara bağlı 250.000 esnaf ve sanatkârlarımızın duygularına ve isteklerine tercüman olarak bütün ilgililerden ve hükümetimizden isteğimiz şudur: Ülke ekonomisi adına bu örnek davranışları teşvik etmek adına, Dinç Bilgin`lerin, ekonomik ve sosyal hayatımızda oynadıkları müspet durumlarına kavuşmaları için gereken her türlü desteğin sağlanmasını diliyoruz. (SABAH)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.